DAĞDER’de seçim heyecanı

Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından DAĞDER, 20. Dönem Başkanını seçmek için sandığa gidiyor. Başkanlık için mevcut Başkan Yaşar Türk yanı sıra Erdal Kadir ve Fazıl Seyis yarışacak. 2300 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul’da Türk Yeşil liste, Kadir Mavi liste, Seyis ise Sarı listeyle seçime giriyor.

BURSA İGFA- Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları arasında olan DAĞDER, 20. Dönem Başkanını Osmangazi Elegance Düğün salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul’da seçiyor.

Başkanlık için mevcut Başkan Yaşar Türk’ün yanı sıra Erdal Kadir ve Fazıl Seyis yarışacak. 2300 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul’da Türk Yeşil liste, Kadir Mavi liste, Seyis ise Sarı listeyle seçime giriyor.

3 adayın ortak kararı ile Divan Başkanı olarak önceki dönem DAĞDER başkanlarından Mustafa Bay’ın seçildiği Kurul’a AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, MHP Bursa İl Başkanvekili Beşir Deniz, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, İyi Parti G.İ.K Üyesi Müberra Çetin, İnternet Gazeteciliği Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Bursaspor Yöneticisi Selim Yolgeçen ve birçok isim katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “DAĞDER bize ne dediyse elimizden geldiğince öncelik verdik. Dağ bölgesinde bir çok sıkıntıyı gündeme getirdik. İstanbul’un Fethi yıldönümü olduğu için tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yörük Türkmenler olarak sizlerde beraber çalışmaya devam edeceğiz. Kongremiz hayırlı olsun.”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “3 adayımızın yarışacağı, yörenin sorunlarını dert edinen ve çözüm üreten ekibin seçilmesini diliyorum. Kongrede sandığa gidilir ve kol kola çıkar. İstanbul’un Fethi yıldönümü kutlu olsun.

21 yaşında Fatih Sultan Mehmet bir çağ açıp diğerini kapatmış. 600 yıllık Osmanlı sonrası işgal gemilerinin boğazlara demirlendiği zaman işgalcilere inat cumhuriyet ilan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle anıyorum. Bilim ve hoşgörü ile abad ettiler. Bu toprakları onların sayesinde yurt edinebildik. Buralarda yapılacak seçimler ve doğru işler bizleri birlik ve beraberliğe daha çok yaklaştıracak. 6 yıl bu yüce görevi yaptık. DAĞDER Kültür Merkezi kazandırdık. Emsalleri arasında Türkiye’de örneği yok. Bizden sonraki arkadaşlarda üstüne eklediler. Bundan sonra gelecekler de birer çivi çakar ve eski günlerinize kavuşuruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.