ÇYDD- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir İktisadi İşletmesi’nin geleneksel kermesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir İktisadi İşletmesi’nin kermesinde gençlerin müzik dinletisi ile mankenliğinde ikinci el giysi defilesi yapıldı. Hem doğayı korumaya hem de eğitime katkı sağlandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir İktisadi İşletmesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği kermesi bu yıl da çağdaş eğitim projelerini desteklemek amacıyla Bornova’da yer alan Villa Levante’de gerçekleştirdi. ÇYDD gençleri İpek, Miray ve Egemen’in müzik dinletisi ile başlayan kermes, İzmir’in değişik üniversitelerinde okuyan ÇYDD gençlerinin mankenliğinde ikinci el giysi defilesi ile farkındalık yaratarak sürdü.

TOPLUMSAL FAYDA

ÇYDD İktisadi İşletme Başkanı Gönül Kaya yapılan bu anlamlı etkinlikle ilgili olarak: “Bugün sizlere kültürümüzden gelen nakış, el işi gibi ürünlerin emekle yeniden değerlendirilip üretildiğini, katma değer yaratıldığını gösterdik. İkinci el giysilerin sunumuyla doğamızı, çevremizi korumaya katkı sağladık” dedi. Gönül Kaya; “Atmıyoruz, tüketmiyoruz, aşırı üretim ve tüketime karşıyız” sloganı ile geçmişte üretilen ürünlerin yeniden yaratılarak toplumsal faydaya dönüştürüldüğünü, katılımcıların da bu ürünleri alarak katkı sağladığına vurgu yaptı. Dünyamızın insan eliyle yok oluşa sürüklendirilmesinin farkında olduklarına dikkat çeken Gönül Kaya konuşmasında ÇYDD adına yapılan tüm çalışma ve projelerin Çağdaş bir ülke ve toplum yaratma amacımıza giden yola döşenen birer çakıl taşı olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kermesimize emeği geçen, ürünlerimizi alarak katkı sunan ve katılan konuklarımıza, üreten ve yeniden yaratan tüm arkadaşlarımıza, ÇYDD İzmir Şube Başkanımız Onur Hanıma, bize kendimizi doğanın kucağında gibi hissettiren, bu mekanı bize sunan Willa Levante’nin sahibi Nesligül Hanıma ve İşletme Müdürü Aylin Hanıma, özellikle yürekleriyle yürüyen, geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm gençlerimize teşekkürler.”

UMUTLAR CANLANDI

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da kısa bir konuşmayla duygularını ifade etti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya sabırsızlıkla beklenen kermeste gençlerin amatörce ama çağdaş yaşam ruhuyla sundukları defilenin müthiş bir coşkuyla izlendiğini belirterek: “Kermesin ana teması olan ‘Tüketmiyoruz, atmıyoruz, aşırı tüketime karşıyız’ sloganı ile çıkılan bu yolculukta, emeğe ve üretime saygı, bilinçsiz tüketimin çevreye verdiği zarar ortaya konuldu. Gençler, hep birlikte bir şey yapmalı diyerek son noktayı koydular. Yeniden umutlarımızı canlandırdılar” diye söz etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.