Cüneyt Çakır: En ağır eleştiriyi biz kendimize yapıyoruz

FIFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, TRT SPOR’da “Özel Yayın”da soruları cevapladı.

FIFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, “VAR” sistemi hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır ve hepimizin sahip çıkması gerkir. Türk futbolu için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

FIFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, TRT SPOR’da “Özel Yayın”da soruları cevapladı.

Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nda maç yönetmeye hazırlanan Cüneyt Çakır ve yardımcıları, milli takımımızın Rusya’da olmamasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ancak ülkemizi kendilerinin temsil edecek olmasından büyük gurur duyduklarını söylediler.

10 yıldır birlikte maç yönettiklerini hatırlatan Cuneyt Çakır, hem saha içinde iyi bir ekip olduklarını hem de saha dışında iyi dostluklarının bulunduğunu kaydetti.

Çakır, geçtiğimiz günlerde ekip olarak da yurt dışında 100’üncü maçlarını yönettiklerini belirterek, pazartesi günü Rusya’ya gideceklerini ve kendilerini 40-45 günlük yoğun bir temponun beklediğini söyledi.

Dünya Kupası için FIFA’nın düzenlediği 7-8 seminere katıldıklarını belirten Çakır, bu seminerleri başarıyla tamamladıklarını vurgulayarak. “Kondisyon oyuncular için ne kadar önemli ise hakemler de için de o kadar önemli. Eğer kondisyonunuz yeterli değilse futbolcular gibi biz de hata yapmaya başlarız” diye konuştu.

Video hakem sistemine de değinen Çakır, “VAR’ı uzun süredir test ediyoruz çok güzel geri dönüşler oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlk kez dünya kupasında uygulanacak ve biz de bu uygulamayı ilk uygulayan ülkelerden biri olacağız, İngiltere hariç önümüzdeki yıl Avrupa ülkeleri de bu uygulamaya geçecek. Yeni bir uygulama biz buna hazırız. Gelecek sezon bu şekilde başlayacak. Şunu unutmayalım ‘VAR’ sistemi hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır ve hepimizin sahip çıkması gerekir. Türk futbolu için iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

blank

“Futbolumuzda en önemli eksiklik saygı”

Türk futbolunda ‘saygı’ kavramının eksikliğinden bahseden FIFA kokartlı hakem, “Futbolumuzda en önemli eksiklik saygı. Futbolu ileri götürmek istiyorsak herkes birbirine saygı göstermeli. Biz Türk futbolunda olmayan bir şeyi yaptık ve istikrarı sağladık. Dünya Kupası’nda elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ekip olarak hem kısa hem de uzun vadeli planlarımız var” diye konuştu.

“Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık gelecek vaat ediyor”

Spor Toto Süper Lig’de görev alan hakemlerden Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık’ı beğendiğini dile getiren başarılı hakem, “Ligimizde çok değerli hakemler var. Biz ligin hakemler olarak 19. takımıyız. Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık gelecek vaat eden hakemlerimizden” açıklamasında bulundu.

“En ağır eleştiriyi biz kendimize yapıyoruz”

Hangi takımı tuttuklarına dair ortaya atılan söylentilere de cevap veren Cüneyt Çakır, “İnsanlar keşke bizim tuttuğumuz takımları merak ettikleri kadar futbolcuların gerçekte tuttuğu takımları merak etseler. Yönettiğimiz maçlardan sonra en ağır eleştiriyi biz kendimize yapıyoruz” dedi.

Tarık Ongun ve Bahattin Duran ise ekip olarak Dünya Kupası’na çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Duran ve Ongun, 2015 yılında görev aldıkları Barcelona ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final karşılamasını ise unutamadıklarını belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.