Cumhurbaşkanından Kınık’ta Yatırımcıya Büyük Destek

Kınık’ta İlçe bazlı teşvik sistemiyle Kınık İlçesi’nin alt bölge teşviklerinden yararlanabileceği yönündeki kararın ardından çalışmalar hızlandı.

“Kınık İzmir’e Göre 2 Alt Bölge Avantajlı Teşvik Kapsamına Alındı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” sonrası, İlçe Bazlı Teşvik Sistemi ile bulunduğu ilin iki alt bölge desteklerinden yararlanabilecek ilçeler arasına giren Kınık Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların artan taleplerini karşılamak için 2. Etap çalışmalarına başlama kararı alındı.

İzmir-İstanbul ve Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyollarına yakınlığı, stratejik konumu ve ilçemize özgü teşvik sistemi ile Kınık OSB yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Bölgesel olarak sağlanan teşvik ve desteklerin yanı sıra ulaşım kolaylığı, konum özellikleri ve işgücü potansiyeli ile Kınık OSB birçok teşvikten yararlanma imkânı sağlıyor.

Temmuz ayında doğalgaz bağlantı hatları tamamlanmasıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ve Dünya Bankası tarafından desteklenen “Organize Sanayi Bölgeleri Projesi” Kınık OSB Atıksu Arıtma Tesisi için başvuruda bulunuldu. Kaliteli, verimli, etkin hizmetler sunulması amacıyla alt yapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini Kınık OSB’de, parsellerin tamamı yatırımcılara tahsis edildi. ŞA-RA Enerji, Kocaer Çelik, CSC Kompozit ve BKD Tarım yakın zamanda yatırımlarını gerçekleştirmeyi planlarken, Yatırımcıların içerisinde Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında destek alan 10 firma arasına giren Dirinler Döküm de, rüzgâr türbinlerinde kullanılan en büyük parçaların üretimi planlıyor.

“Başkan Doğruer Bakan Varank’ı Ziyaret Etmişti”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ‘ı makamında ziyareti sırasında, Kınık Organizesi Sanayi Bölgemizde yapılacak yatırımlar hakkında istişareler bulunan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ‘ı makam ziyaretimizde Kınık Organizesi Sanayi Bölgemizde yapılacak yatırımlar hakkında istişarelerde bulunduk. Kınık’ımızın gelişmesi, istihdamın artması ve kaliteli, verimli, etkin hizmetler sunulması amacıyla için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.