Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fazıl Say’ın Truva Sonatı konserine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın Ankara’da gerçekleştirdiği Truva Sonatı konserine katıldı

Fazıl Say’ın bu akşam Ankara’da gerçekleşen ‘Truva Sonatı’ konserine sanat dünyası kadar siyaset dünyasından katılımlar da dikkat çekti.

Say, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ı konserine davet etmiş Erdoğan ise “program uyarsa gelebilirim” mesajı vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan bu akşam konsere katıldı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile beraber konser salonuna geldi.

blank

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Konser öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katılımı nedeniyle teşekkür eden Fazıl Say, “Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum” dedi.

AYAKTA ALKIŞLADI

Salonun oldukça coşkulu olduğu öğrenilirken Erdoğan da izleyicilerle beraber konser sonunda Say’ı ayakta alkışladı. Sahneye tekrar çağrılan Say’ın “Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım kumru isimli Parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum…” dedi.

ERDOĞAN SAHNEYE ÇIKTI

Konser sonunda Erdoğan da sahneye çıktı. Sözlerine ‘Sevgili Fazıl’ diyerek başlayan Erdoğan “Bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim etti. Çanakkale eyvallah İzmir eyvallah şimdi bir de Ankara lazım… Arkadaşlar ‘benim yarim kara topraktır’ın plağını bulmuşlar ben de bunu sevgili Fazıl’a takdim ediyorum” dedi.

Erdoğan, konser sonrası Say’a, Aşık Veysel’in bir plağını hediye etti. Fazıl Say da CD’lerinden oluşan bir albümü imzalayarak Erdoğan’a sundu.

ÖZEL HASSASİYET GÖSTERİLDİ

Erdoğan’ın konvoyunda bulunan araçların normaldekine göre daha az sayıda olduğu ve hiç siren çalmadıkları dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, konser salonu içerisinde ve çevresinde alınan güvenlik önlemlerinde ise konsere gelen sanat severlerin rahatsız edilmemesi için özel çaba sarfedildi.

Konser salonuna girişlerdeki arama faaliyetlerini her zaman olduğu gibi özel güvenlik elemanları ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler gerçekleştirdi.

Davetliler de yüksek güvenlikten geçirilerek içeri alındı.

SÜRPRİZ KONUK

Gözlerin çevrildiği konserin sürpriz bir konuğu da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de kabul ettiği ABD’li senatör Graham’da konsere Erdoğan ile birlikte geldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.