Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Sac Kesim Töreni’ne katılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pakistan’la savunma sanayi alanındaki ortaklığımızı ilerletmek konusunda mutabıkız” dedi. Erdoğan, “Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Savunma sanayindeki dışa bağımlılığımızı yüzde 80’lerden yüzde 20’lerin altına çektiğimiz bir yere geldik” dedi ve ekledi, “Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe elde edeceği imkanların her birini dostlarıyla kardeşleriyle bölüşmekten memnuniyet duyan bir ülkedir.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.