Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’ı ‘Seçkin Gözlemci’den uyardı

Efes-2022 Tatbikatı “Seçkin Gözlemci Günü” faaliyetlerinin ikinci bölümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatbikat alanına gelmesinin ardından başladı.

İZMİR (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2022 Tatbikatı “Seçkin Gözlemci Günü” faaliyetlerine katıldı

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleştirilen Efes Tatbikatı’nın seçkin gözlemci günü faaliyetleri devam ediyor.

Faaliyelerin ikinci bölümü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tatbikat alanına gelmesinin ardından başladı.

Adnan Menderes Havalimanı’nda Millî Savunma Bakanı Akar ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’ne “uçan kale” olarak nitelendiren CH-47 Chinook helikopteri ile gelmesiyle tatbikat alanındaki göndere Cumhurbaşkanlığı forsu çekildi.

Tatbikatı takip edeceği 2 numaralı gözlem yerine gelişinde tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra gözlem yerine geçti.

YouTube video

Üzerinde “Cumhurbaşkanlığı forsu” bulunan lacivert mont giyen, Efes 2022 yazılı şapka takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada tatbikatı izleyen misafir savunma bakanları ve genelkurmay başkanları ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de tatbikat alanına üzerinde Türk bayrağı bulunan aynı renk mont ve Efes 2022 yazılı şapka ile geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in tatbikata ilişkin verdiği brifingin ardından tatbikat kapsamında hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından vurulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da seçkin gözlemci günü faaliyetlerini takip ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.