Cumhurbaşkanı Erdoğan Teknofest Azerbaycan’da

Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan Bakü’de düzenlenen TEKNOFEST heyecanına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle günübirlik katılım gerçekleştiren ortak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

AZERBAYCAN (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’ne denk gelen ziyaret çerçevesinde Türkiye dışında ilk kez Bakü’de düzenlenen “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan”ın Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı.

“Can Azerbaycan’ın bağımsızlık gününde sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağımsızlığın nasıl kazanıldığını, ne kadar değerli olduğunu çok iyi bilen bir milletin evladı olarak bağımsızlık gününüzü canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Hazar’ın incisi Bakü’de ‘bir millet iki devlet tek festival’ şiarıyla dünyanın en gözde havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFESTİ gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Aziz Sancar hocamıza bu gurur günümüzde heyecanımızı paylaştığı için yine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Rüzgarların şehri güzel Bakü’den Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu’nun Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte mücadele ettiği toprakların her karışına Natevan’ın gazelinin işitildiği ovalara, şehidimiz Hüdayar kardeşimizin türkü söylediği diyarlara, Gence’ye, Şuşa’ya, Fuzuli’ye, Laçin’e, Azerbaycan’ın her bölgesine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün bir kez daha burada vücut bulan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi rabbim daim eylesin” diye konuştu.

YouTube video

“AZERBAYCAN’LA İFTİHAR EDİYORUZ”

İstikrar abidesi olarak yükselen Azerbaycan’la birlikte dayanışmanın özellikle ifadesi olan şu canlı toplulukla birlikte geleceğe zafer dolu heyecanla, coşkuyla yürümenin anlam ve manasını getirdiğini ifade eden Erdoğan, “Karşılaştığı onca haksızlığa, hukuksuzluğa rağmen diplomaside, ekonomide, kültürde destan yazan Azerbaycan’la iftihar ediyoruz” dedi. Erdoğan, “Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi habis niyetlilere de verecek tek karış toprağımız yoktur, olmayacak. Çünkü biz tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar değil, tarihiyle, kültürüyle, medeniyet değerleriyle büyük bir milletin evlatlarıyız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.