Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıların sebebi de çaresi de Kur’an-ı Kerim’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esasen İslam dünyasının ve Müslümanların yaşadığı sıkıntıların sebeplerini de çaresini de Kur’an-ı Kerim’de bulmanın mümkün olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Büyük Finali’ne katıldı. Erdoğan, Kadir Gecesi’ni tebrik ederek sözlerine başladı.

Hz. Peygamberin hutbesinde, “Ey müminler, size iki emanet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız takdirde bir daha asla yolunuzu şaşırmazsınız.” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların Allah’ın kitabı Kur’an ile Hz. Peygamberin sünneti olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in de kendisini hem okunan hem yazılan bir vahiy olarak tarif ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öyle ki Kur’an-ı Kerim’in sadece ‘Emri bil maruf nehyi anil münker’ emrini yerine getirmemiz dahi toplum olarak da insanlık olarak da hepimizi kurtuluşa ulaştırmaya yeterlidir. İyiliğin yüceltildiği, kötülüğün uzaklaştırıldığı bir dünya insanlığa hayır getirir, huzur getirir, refah getirir, umut getirir, güzellik getirir. Bunun yolu da Kur’an-ı Kerim’e dört elle sarılmaktan, onu okumaktan, anlamaktan, hayatımıza tatbik etmekten geçiyor. Yüce Mevla, Kur’an-ı Kerim’in sarih kıraatle her harfin, her hecenin, kelimenin, cümlenin hakkı verilerek okunması gerektiğini buyurmaktadır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in edeple, hürmetle, adeta lafzı ve manası katre katre içilerek tilavet edilmesi gerektiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şüphesiz en güzeli de Kur’an-ı Kerim’in gönülleri okşayan, ruhları tedavi eden, zihinleri harekete geçiren, dinleyen herkesi etkileyen güzel bir sesle okunmasıdır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, finale kalanların ülkenin dört bir yanını temsil etmelerinden dolayı ayrıca memnuniyet duyduğunu aktararak, finale kalanları buraya kadar getiren serencama bakıldığında aslında Kur’an-ı Kerim’in ne kadar hayatın içinde olduğunu gördüklerini söyledi.

Bu tablonun bile tek başına milletin Kur’an-ı Kerim’e olan hürmetini, sevgisini, sahiplenişini göstermeye yeterli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de Kur’an eğitimine her yerde ve her seviyede erişmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarında ve diğer okullardaki Kur’an derslerinde, camilerde açılan Kur’an kurslarında, çocukluktan erişkinliğe kadar her yaş grubundan dileyen herkese Kur’an-ı Kerim’i öğretecek altyapıya sahip olunduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.