Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet sokakta aç açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt’ta yaptığı konuşmada The Economist dergisinin seçim analizine tepki göstererek, “Türkiye’nin kaderini benim milletim belirleyecek. Onlar kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor, millet sokakta aç açık. Fransa, İngiltere, Almanya öyle” diye konuştu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e uyarılarda bulunan Erdoğan, “Adaları silahlandırırsanız çılgın Türkler yürür bunu bilesin” dedi. Erdoğan seçimlere de haftalar kaldığını belirterek “Hata yapma lüksümüz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seçimlere haftalar kaldığını belirten Erdoğan, The Economist dergisinin seçimlerle ilgili analizine tepki gösterdi. Türkiye’nin kaderini onların belirleyemeyeceğini ifade eden Erdoğan, “George kim, Helga kim. Onlar kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor” dedi. Daha önceki açıklamalarında da Avrupa’da ekonomik sıkıntılar sebebiyle insanların temel gıda maddelerine erişemediğine belirten Erdoğan, “Oralarda millet sokakta aç açık. Fransa, İngiltere, Almanya öyle” diye konuştu. Adalar meselesine dair Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e uyarılarda bulunan Erdoğan, “Bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Akıllı uslu durursan senle işimiz yok” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Sevginiz ve meydanlara sığmayan aşınız için teşekkür ederim. Emniyetten katılım sayısı için bilgi istedim. Dediler ki 30 bin. Siz kardeşlerimizle attığımız bu adımla 20023’e sinyal veriyorsunuz. Yetmez 2024’e de sinyal veriyorsunuz. Burada neden toplandık.

Biliyorsunuz ben pek temel atma trenlerine gitmem. Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor. Bizim işimiz çok farklı. Karne sevinci yaşayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsini tek tek gözlerinden öpüyorum. Her türlü fedakarlığı gösterme pahasına evlatlarının eğitim öğretiminden taviz vermeyen ebe beyinlerimizi tebrik ediyorum.

Eğitim ordusuna kazandırdığımız 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul’a gerçekleştirdik. İstanbul’a ayrı bir önem veriyoruz. Öğretmen atamalarımızla sınıf mevcudu ortalamasını çok daha aşağıya çektik.

Bugün Esenyurt’un marka değerini arttıracak modern bir külliyenin inşaatına başlıyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir hükümetiz.

‘MİLLETE HİZMETTEN ASLA SAPMADIK’
Siyasi hayatımızın hiçbir aşamasında millete hizmetten asla sapmadık, taviz verdik. Vatandaşımıza ne taahhüt verdiysek göreve geldiğimizde onu yerine getirmeye dikkat ettik. Habbeyi kubbe gibi gösteren, hokkabazlık siyasetinin bizim kitabımızda da tasavvufumuzda da yeri yoktur.

Biz program hazırlar, proje geliştirir, temel atar, takip eder, sıkıntıları çözer ne söz vermişsek onu vatandaşımızın hizmetine sunarız. İstanbul’da 36 bin metrekareyi aşan kullanım alanıyla peyzaj alanlarıyla yaklaşık 110 bin metrekareyi bulan Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi’nin açılış heyecanını yaşadık. Tavsiye ederim, muhakkak gidin, yerinde görün ve elhamdülillah AK Parti olarak biz neymişiz bunu görünce takdir edeceksiniz.

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören, icraat odaklı olarak çalışan bir hükümetiz. Belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere 40 yıldır milletimizin huzurundayız. Vatandaşımıza neyi taahhüt etmişsek göreve gelince de onu fazlasıyla yerine getirmeye gayret ettik. Meydanlarda bol keseden atıp tutup, millet yetki verince mazeretlerin arkasına saklananlardan olmadık.

‘BAY KEMAL SSK MÜDÜRÜ OLDUĞU ZAMAN HASTANELERİN HALİNİ BİLİYORSUNUZ’
6 yıl süren öğrencilerimiz çayını, kahvesini, çorbasını ve kek alacak. Para falan yok. 24 saat buradaki kütüphaneden istifade edecek. Aynı şekilde 6 yıl süren titiz restorasyon çalışmasının ardından İstanbulumuzun sembol mekanlarından Yeni Camii’yi tekrar ibadete açtık. Çamlıca Kulesi’nden YSS’ye Marmaray’dan Avrasya Tüneline, AKM’den İGA’ya metrodan hızlı trene kadar sayısız yatırımı İstanbullu kardeşlerimizin emrine verdik. Çam Sakura’yı yaptık mı? Gidiyorsunuz görüyorsunuz. İstanbul’a ve İstanbulluya buralar yakışır. Bay Kemal SSK müdürü olduğu zaman hastanelerin halini biliyorsunuz. Savaş Ay hayatta olsa da filmlerini tekrar gösterse. Benim vatandaşım hastane kapılarında sefil olmamalı. İnşallah pazar günü ilklerin ve enlerin eseri olacak Kağıthane – İstanbul Havalimanı metro hattını açıyoruz. Geçenlerde bir şey oldu, altılı masadan birileri metroya binmişler. Metroda vatman yok. Kendiliğinden gidiyormuş. Konuşuyorlar, bu Paris’te bile yok. Paris’i görmüş bile değiller. Biz bunları yapalı unuttuk, siz neredesiniz ya. Vah zavallılar. Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

‘ARTIK SAYILI HAFTALARDAYIZ’
Cumhur ittifakı olarak sandıklara yürüyor muyuz? Artık sayılı haftalardayız. Siz de bize inanıyorsanız biz bu işi başarırız. Yarın Bursa’dayım. Yarın inanıyorum 10 binlerle buluşacağız ve sinyali vereceğiz. Ama İstanbul başka. İstanbul’da milletvekili sayılarının kahır ekseriyetini almamız lazım. Esenyurt’ta fire vermememiz lazım.

Bugün temelini attığımız inşallah atacağımız diyelim, Esenyurt Eğitim Kampüsü’müzün de önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Milli Eğitim Bakanımızı yürekten tebrik ediyorum.

Ülkeyi yönetme sorumluluğunu bizlere yüklediniz. O günden bugüne yola çıkarken ne dedik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, diplomasi, dış politika ve bütün bunlarla beraber Türkiye’yi ayağa kaldıracağız dedik. Böyle çıktık mı bu yola. Eğitimde önemli adımlar attık. Yılbaşında devreye giren 2023 bütçesi dahil şimdiye kadar hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı eğitime ayırdık. Bunun arkasında durduk. Bu yıl eğitim bütçemiz 651 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine çıkardık. Bugüne kadar 750 bin yeni öğretmen ataması yaptık. 60 yıldır gündeme getirilen öğretmenlik meslek kanununu hayata geçirerek öğretmenlerimize ilave mali, ekonomik haklar tanıdık. Derslik ve öğretmen sayılarındaki artış sınıf mevcutlarına müsbet yansıdı.

‘3,5 MİLYAR ADET ÜCRETSİZ DERS KİTABI DAĞITTIK’
Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladık. İlk orta öğretim öğrencilerine toplamda 3,5 milyar adet ücretsiz ders kitabı dağıttık. Bizim jenerasyon kırtasiyeci dükkanlarına gider 10 gün bekler kitabını almaya çalışırdı. Okullar açılırken kitaplar masanın üstünde. Bu sene birşey daha yaptık. Yardımcı ders kitaplarını da vermeye başladık. İnsanımızın hafızasında derin yaralar açan 8 yıllık eğitim yerine 4+4+4 olmak üzere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık.

Hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? El ele omuz omuza sandıklara yürüyor muyuz. Ben size inanıyorum, siz de bize inanıyorsanız Allah’ın izniyle bu işi başarırız. Geçen hafta Muğla’dayım, yarın Bursa’dayım. Bursa’da on binlerle buluşacağız. Bursa’dan sinyalimizi vereceğiz. İstanbul’daki milletvekili sayılarının kahir ekseriyetini almamız gerekiyor. Esenyurt’u sıfırlamamız lazım ona göre. Geçen seçimlerde bir yanlış oldu bir daha olmaması lazım.

‘MESLEK LİSELERİNDE 3 MİLYAR LİRALIK ÜRETİMİ HEDEFLİYORUZ’
28 Şubatçı zihniyet tarafından kasıtlı biçimde atıl bırakılan mesleki eğitim kurumlarını ihya ettik. Bu okulları tekrar cazibe merkezi haline getirdik. Meslek liselerimiz 2022 yılında 2 milyar liralık üretim kapasitesine ulaştı. Bunun 100 milyon lirasını öğrencilere 200 milyon lirasını öğretmenlere katkı olarak ödedik. Meslek liselerinde 3 milyar liralık üretimi hedefliyoruz. Yeni bir yaklaşımla köy okullarını hizmete sunduk. 2023’te 10 hanenin üstündeki tüm köylerin okullarını hizmete açmayı planlıyoruz. 2022 senesinde 6000’in üzerinde anaokulunu eğitim öğretime dahil ettik.

İnşallah 6 Şubat itibarıyla okul öncesi eğitimde yer alan yavrularımıza yemek desteğinde bulunacağız. Küresel ekonomik kriz döneminde ailelerin omuzlarından bir yükü daha almış olacağız. Özetin özeti diyeceğimiz bu yatırımlarımızla sadece ülkemizin asırlık eksiklerini gidermekle kalmadık, Türkiye’yi büyük şahlanışın eşiğine getirdik. Türkiye Yüzyılı’dır. 85 milyonun tamamının ortak davasıdır. Kızılelmadır, ülküdür, idealidir. Türkiye Yüzyılı’nı milletimizin asrı yapmaya hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı’nı yükselteceğiz. 2023 çok büyük önem taşıyor. 85 milyon olarak hep birlikte bu imtihanı alnımızın akıyla vermemiz gerekiyor.

‘FRANSA, İNGİLTERE VE ALMANYA’DA MİLLET AÇ’
Siyasetçi ve medyasıyla yabancıların yakından takip ettiği The Economist bizle ilgili bir şeyler söylemiş. Türkiye’nin kaderini The Economist mi belirleyecek, benim milletim belirleyecek. George kim, Helga kim. Onlar kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor, millet sokakta aç açık. Fransa, İngiltere, Almanya öyle. Ama Türkiye böyle. 2023’te hata yapma lüksümüz yok. Kavga ve kriz iklimine sürüklenmeye izin veremeyiz. Meydanı milletimizin gurur kaynağı olan savunma sanayi, göreve geldiğimizde yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80. Bu çalışarak oldu, yatarak olmadı.

‘MİÇOTAKİS ŞUNU İYİ BİL…’
Şimdi dünyanın değişik yerlerine İHA’larımız SİHA’larımız, Akıncılarımız gidiyor. Daha neler neler gidecek. Artık güçlü bir Türkiye var. Yunanistan şöyle demiş böyle demiş. Tayfun diye füze Türkiye üretti. Bu Atina’yı vurursa ne olacak. Bizim öyle bir derdimiz yok siz akıllı olun. Adaları silahlandırırsanız eli kolu bağlı mı duracağız. Miçotakis şunu iyi bil, bir yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Akıllı uslu durursan senle işimiz yok. Nice ihanete rağmen sabırla, azimle bugünlere getirdiğimiz stratejik projelerimizi, eserlerimizi 3-5 muhterisin keyfine teslim edemeyiz. Küresel ölçekte kartların yeniden karıldığı dönemde ülkemizin önüne Türkiye Yüzyılı’yla projemizi sunacağız.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.