Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin kurumlarına saldıran bedelini ödeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a yolculuğu öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un davetlisi olarak Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğini anımsatan Erdoğan, iki günlük görüşmelerde Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi imkânları ele alınacağını kaydetti.

“Ziyaretim, 2 kardeş ülke olarak yeni bir iş birliği dönemini başlatma yönündeki ortak irademizin tezahürüdür” diyen Erdoğan, “Suudi Arabistan’ı hedef alan İHA ve füze saldırılarını bir kez daha kınıyorum. Ziyaretimin karşılıklı güven ve saygı temelinde daha da güçlenmesini temenni ediyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Gezi Parkı davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ile ilgili, “Yerli Soros, gezi parkı eylemlerinin koordinatörlüğü sebebiyle yargı karşısında bunun bedelini ödeyecektir” dedi.

CHP’li Özgür Özel’e de tepki gösteren Erdoğan, “Avukatlarımız davalarını açacaklar. Bunların içinde dokunulmazlığı olmayanlar var, olanlar var. Avukatlarımız manevi tazminat davalarını açıyorlar. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız davalarını açıp Türkiye’nin Cumhurbaşkanına hakaret edilebilir mi edilemez mi bakacaklar” diye konuştu.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.