Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde can kaybının arttığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7,7 büyüklüğündeki depremde can kaybının arttığını açıkladı. Afet bölgelerindeki son durumu aktaran Erdoğan, ”912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkazdan kurtarılan 2 bin 470’i bulmuştur. Yıkılan bina sayısı 2 bin 818’dir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, enkaz altından da 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Bu gece saat 04.17’de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık.

Devletimiz deprem anı itibarıyla tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. AFAD ve Kızılay ekiplerini bölgeye göndermiştir.

912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkazdan kurtarılan 2 bin 470’i bulmuştur. Yıkılan bina sayısı 2 bin 818’dir.

Can kaybının nereye yükseleceğini bilemiyoruz.

Gün 85 milyon tek yürek tek bilek olma günüdür.

Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD’la koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmakta.

Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.