Craft Tiyatro’nun yeni oyunu “Fotoğraf 51’in prömiyerine ünlü akımı

Craft Tiyatro’nun yeni oyunu “Fotoğraf 51’in 28 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen prömiyer gecesinde ünlü isimler bir araya geldi.

Yönetmenliğini Çağ Çalışkur’un üstlendiği, Funda Eryiğit, Cem Avnayim, Orçun Soytürk, Selahattin Paşalı, Bahadır Efe, Barış Arman, Korhan Soydan ve Kemal Kayaoğlu’nun kadrosunda yer aldığı “Fotoğraf 51” izleyenlerden tam not aldı.

Craft Tiyatro’da gerçekleşen özel davete; Ezgi Mola, Gökçe Bahadır, Barış Falay&Esra Ronabar, Güven Murat Akpınar, Hande Doğandemir, Cansu Tosun, Ece Dizdar, Hatice Aslan, İpek Bilgin, Tuğrul Tülek, Nilperi Şahinkaya, Serkan Altunorak, Ebru Unurtan ve Yıldırım Urağ gibi isimler katıldı.

“Fotoğraf 51” yaşamın sırrını çözmek için hayatını adayan İngiliz kimyager Rosalind Franklin’in gerçek hayat hikayesini konu alıyor. İnsanın yapı taşı olan DNA’nın tarihteki ilk net fotoğrafını x-ışınları ile görüntülemeyi başaran bilim insanı Rosalin Franklin ve aynı yola hayatlarını adayan bir grup bilim adamının öyküsü “Fotoğraf 51” ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Yönetmenliğini Çağ Çalışkur’un, çevirmenliğini Hira Tekindor’un üstlendiği, yazarı Anna Ziegler olan “Fotoğraf 51” Craft Tiyatro’da…

blank
Ezgi Mola
Gökçe Bahadır
Hande Doğandemir

Oyun Hakkında:

Fotoğraf 51, DNA, x-ışınları, fosfatlar ve hırslı bir yarışın ortasında ‘yaşamın sırrını’ bulmaya çalışan bir grup bilim insanını anlatıyor. Bunu yaparken de insanı kusurlu kılan özellikleri, denklemin parçası haline getiriyor. Mesela, bilim insanlarının çok iyi bildikleri bir şey var: Bilim ne kadar kesin değerler üzerine kurulu olsa da, onu yapan kişilerin seçimlerinden, yeteneklerinden, karakterlerinden, korkularından, hatta aşklarından bağımsız düşünülemez.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.