Çok konuşulacak sözler… “Erkeğin sarhoşluğu komik, kadınınki iticidir”

Başarılı oyuncu Rasim Öztekin, Posta’ya verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztekin’in bir soru karşısında verdiği “Normal hayatta da zaten komik olan erkektir. Kadının sarhoşluğu da insana itici gelir.” cevabı dikkat çekti.

Usta oyuncu Rasim Öztekin, Posta Gazetesi ile yaptığı röportajla adından çokça söz ettireceğe benziyor. Çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çeken Öztekin’in röportajından satır başları ise şöyle:

Farklı roller olsa da hep aynı işi yapmaktan sıkılmadınız mı?

Farklı roller olunca sıkılmayız. Biz büyümeyen çocuklarız. Her rol bizim için oyuncak. Bizim çocukluk devam ediyor. Sıkılmıyorsun aksine heyecan duyuyorsun.

Yeni jenerasyonda da çok başarılı yetenekli genç oyuncular var ama nedense eskilere hep ayrı bir özlem var. Neden?

Gençler arasında çok iyi oyuncular var, haklarını yememek lazım. Eski oyuncular yıllarca halka işledi. Çok sevilen işler yaptılar ve izleyici onlara çok alıştı. Benim kızım (Pelin Öztekin) da oyunculuk yapıyor. Ona şu nasihati veriyorum: Her işe atlama, seçici ol, gelen teklifi önce bir kafana oturt.

Sanırım bu noktada izleyiciye de çok güven olmaz. Çok sever ama çabuk vazgeçer…

Bizim jenerasyonun en büyük avantajı artık çıkmaması. Arkamızdan devamımız gelmiyor. Gençler için durum çok zor. Gençler bir diziye başlıyor. Altı ay omuzlarda dolaşıyor; birkaç ay ara verilirse yerine başkaları geliyor. Ondan sonrası ise bunalım.

‘MISIR-BİLET’ TARTIŞMASI SUNİ BİR KAVGA

‘Patlamış mısır-bilet’ tartışmasına nasıl bakıyorsunuz?

Neyin kavgasını yaptıklarını anlamadım. Biri “Patlamış mısırla beraber bilet verelim” diyor, öteki “Hayır patlamış mısıra vereceğine bana ver” diyor. Ben yapımcı değil, oyuncuyum. Yapımcıya karşıyım ben. İşçi işveren ilişkisi gibi. Çok suni bir kavga. Resmen kayıkçı kavgası.

ERKEKLER KADINLARDAN DAHA KOMİKTİR

Erkek egemenliği komedide de var. Kadın komedyen neden az?

Kadınlar çok eğitimli, çok zeki, çok ama çok başarılı… Ama komedi olayı biraz farklı. Dünyada da kadın komedyen çok yoktur. Tanınmış komedyenlerin hepsi erkektir. Bu sadece bizim topluma mahsus bir şey değil.

Normal hayatta da zaten komik olan erkektir. Kadının sarhoşluğu da insana itici gelir. Ama erkeğin sarhoşluğu komiktir. ‘Kıro’ bir erkek komiktir ama ‘kıro’ bir kadın komik değildir. Komik olaylar hep erkeklere mal edilmiştir. Erkeğin yaşadıkları komediye daha müsaittir.

NUMARALARINI SİLMEYE KIYAMIYORUM

Birçok dostunuzu kaybettiniz. Yalnızlaştığınızı hissediyor musunuz?

Öldüklerine bir türlü inanamıyorum. Bir de numaralarını silmeye kıyamıyorum. Erol Günaydın ve Tuncel Kurtiz ağabeylerim beni her an arayacak sanıyorum… Başıma bir şey gelse “ Erol Abi, Tuncel Abi ne derdi?” diye elim telefona gidiyor. Çok büyük izler bırakıp gittiler. Yaradan herkese öyle izler bırakarak gitmeyi nasip etsin.

SEYİRCİYİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN SOYUNMAM

Mesleğiniz ile ilgili kırmızı çizgileriniz var mı?

Soyunmam. Seyirciyi düşündüğüm için.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.