Çok kitap okuyan Atakan’ın videosu kurgu mu?

10 yaşında olmasına rağmen bilgisi ve okuduğu kitaplarla ağızları açık bırakan Atakan’ın videosuna kurgu diyenlere videoyu yayınlayan Fethi Çağıl’dan yanıt geldi.

Fethi Çağıl, Twitter‘da “10 yaşındaki Atakan ile D&R reyonlarında tanıştık. Kitaplara bakıyordum: ‘Felsefeye ilgilisin galiba’ dedi. ‘Evet’ dedim. 5 ayda 250 kitap okumuş. 2 saate yakın konuştuk. Hayran kaldım… Aristo’dan girdik, J.J. Rousseau ve Bauman’dan çıktık! Yeni bir arkadaşım oldu…” notuyla bir video yayınladı.

YouTube video

5 ayda 250 kitap okuduğu söyleyen Atakan, Twitter’da görüntülerinin paylaşılmasının ardından sosyal medyanın gündemine oturdu. Felsefe kitaplarıyla ilgili kendisine sorulan soruları yanıtlayan ve örneklerle cevap veren Atakan, henüz 10 yaşında olmasına rağmen kitaplara olan ilgisiyle büyük beğeni topladı. Atakan’ın binlerce beğeni alan ve sayısız kullanıcı tarafından paylaşılan görüntüleri TT listesine üst sıralardan girdi. Yaşıtlarına hatta kendisinden büyüklere oranla bilgisiyle parmak ısırtan çocuk, Aristo, J.J. Rousseau ve Bauman’la ilgili düşüncelerini belirtmeyi de ihmal etmedi.

10 yaşındaki Atakan’ın bu videosu ve daha önce çekilmiş görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Videonun kurgu olduğunu söyleyenler de oldu. Videoyu paylaşan Fethi Çağıl, yine Twitter‘dan bir açıklama yayınlayarak kurgu iddialarını yalanladı. Çağıl, şunları yazdı:

“Atakan videosuna kurgu diyenlere:

Modern zamanlardayız. Bu çağda, Bauman, Descartes’in: Cogito, Ergo Sum (düşünüyorum, o halde varım) sözünün yerini “görünüyorum, o halde varım” anlayışına bıraktığından bahseder. Görünmek derdinde değilim. Kuşkuları anlıyorum ama kurgu değil!..

Ayrıca Hobbes: homo homini lupus (insan, insanın kurdudur) demişti. Bunu da tartışmak lazım. Şahsen “insan, insanın aynasıdır” tanımını daha doğru buluyorum. Bunu kurgu diyenlere altını çizerek ifade etmek isterim… Ayrıca Atakan’ın hem kendisi hem annesinden izin aldım!..

Sonsöz: Kurgu diyenler aynada kendilerine baksınlar!..”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.