Çok balık yeme depresyonu önlüyor

26 farklı araştırmayı analiz eden Çinli uzmanlar, çok balık yemenin depresyona karşı koruma sağladığı sonucuna vardı.

Toplam 150 bin kişinin katıldığı araştırmaların incelendiği çalışmada, çokbalık yiyenlerin depresyon riskinin yüzde 17 azaldığını gösterdi.

Uzmanlar bu durumu balıktaki yağ asitlerinin çeşitli açılardan beyin faaliyetleri için önemli olmasıyla açıklıyor.

Epidomoloji ve Kamu Sağlığı Günlüğü adlı bilimsel yayında yer alan çalışmayı gerçekleştiren Çinli uzmanlar, balık tüketimi ile depresyon arasındaki ilişkiyle ilgili çok sayıda araştırma yapıldığını ancak bunlardan karmaşık sonuçlar alındığını vurguladı.

BBC’nin haberine göre Çinli bilim insanları farklı araştırma türlerini incelediğinde, çok balık yemenin depresyona karşı koruyucu etkisinin sadece Avrupa’da yapılan çalışmalarda alındığını fark ettiler.

Uzmanlar daha sonra konuyla ilgili 2001’den bu yana yapılan tüm araştırma verilerini derlediler ve yaptıkları hesaplar sonucu, hem erkeklerde hem de kadınlarda balıkyemekle depresyon arasında güçlü bir ilişki olduğunu gördüler.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.