‘ÇOCUKLARIN FESTİVALİ’ depremzede çocuklar için 5-6-7 Mayıs’ta Zorlu PSM’DE

Türkiye’nin en büyük çocuk festivali ‘Çocukların Festivali’ bu sene beşinci kez 5-6-7 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM ev sahipliğinde İstanbul ve deprem bölgesindeki çocuklar için kapılarını aralıyor.

Sanatın her dalına dokunan festivalde ‘içi içine sığmayan’ çocuklar için konser, tiyatro, sanat atölyeleri başta olmak üzere 50’den fazla etkinlik yer alıyor. Çizgi filmlerden çıkıp gelen çok sevilen Meet and Greet karakterlerinin eğlenceli danslarıyla çocuklarıyla karşılayacağı festivalde; kortej, akrobasi gösterileri, etkileyici şovlar, orkestra dinletileri, graffiti, dans deneyimi, fotoğraf alanları, Sihirbaz Okulu, Warner Bros’un çok sevilen kahramanları da çocukları bekliyor.

blank

Sanatçılar çocuklarla buluşacak

Festival her sene olduğu gibi bu sene de birbirinden önemli sanatçılarla çocukları atölyelerde bir araya getirecek. Resim tutkunu çocuklar Yiğit Yazıcı ve Mehmet Sinan Kuran’la birlikte hayallerini çizgiler ve renklerle tuvale aktarırken, Dans Fabrika ve Ömer Yeşilbaş’la birlikte duygularını dansla anlatacak. Seramik mezunu olan oyuncu Yağmur Tanrısevsin de festivalde depremzede çocuklar yararına seramik atölyesi düzenleyecek.

Gelirle oyun parkları inşa edilecek

0-13 yaş arası tüm çocukları ve ebeveynleri hem de öğretici bir çok sanat, bilim ve eğlencesiyle buluşturmayı hedefleyen festivalin direktörü ve Zest Projects Kurucusu Tomru Dereköylü ‘’Şu an İstanbul’da 19 bin 200 çocuk var. İstanbul Valiliği koordinasyonuyla birlikte festivalin ilk günü sadece depremzede çocuklarımızı ve ailelerini festivalde ağırlayacağız. 6-7 Mayıs tarihlerinde bilet satışından elde edilen gelirle de deprem bölgesinde oyun parkları inşa edeceğiz. Aynı zamanda yine gelirimizin bir bölümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da Tohum Otizm Vakfı’yla paylaşacağız’’ diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.