Çocuklara ücretsiz yüzme kursu

Bağcılar Belediyesi, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında yaz tatilinde çocukları ücretsiz yüzme havuzuyla ödüllendiriyor. Bağcılarlı çocuklar, antrenörler eşliğinde hem yüzme eğitimi alıyor hem de arkadaşlarıyla keyifli zaman geçiriyor.

Okulların tatil olmasıyla birlikte Bağcılar Belediyesi bünyesindeki havuzlarda yaz sezonu başladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan ve 7 yıldır devam eden “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi bu yıl da sürdürülüyor. Bu kapsamda belediyeye bağlı Barbaros, Demirkapı, Göztepe, Kemalpaşa, Kazım Karabekir, Yıldıztepe, Yüzyıl ve 15 Temmuz yüzme havuzlarında hafta içi 09.00-16.00 saatleri arasında 6-13 yaş grubu çocuklara ücretsiz yüzme kursu veriliyor.

Fiziksel ve psikolojik faydaları var

Gerekli hijyen şartların sağlandığı havuzlarda uzman kadın ve erkek antrenörler tarafından temel yüzme bilgisi veriliyor. Çocuklar, sıcak yaz günlerinin keyfini havuzlarda serinleyerek çıkarırken, arkadaşlarıyla da keyifli zaman geçiriyor. Çocukları yaz tatilini yüzerek değerlendirmeye davet eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Su sporları çocuklarımız için çok önemli. Üstelik yüzmenin sadece fiziksel faydaları yok, psikolojik olarak da oldukça faydalı bir spor türü. Bu sebeple bütün çocuklarımızı havuzlarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği yüzme etkinliği, yaz sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.