Çocuklar Tarihi ve Geleneksel Sanatları Eğlenerek Öğreniyor

Gölcük’te öğrenim gören ilkokul öğrencileri, bölgenin tarihini ve hüsn-i hat sanatını eğlenerek öğrendiler.

Örcün Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihî hamamda oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi, toplumun her kesiminden ziyaretçilerini ağırlıyor. Tarihî hamam yapısının yeniden inşa edilerek işlevlendirilmesiyle kent yaşamına kazandırılan Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi; son olarak Gölcük’te öğrenim gören öğrencileri konuk etti. Kocaeli’nin kültürel ve tarihi alanlarının tanıtılması kapsamında düzenlenen etkinlikte müzeye gelen öğrenciler, Hacivat, Karagöz ve Nasrettin Hoca’dan bölgenin tarihi ve geleneksel sanatlar hakkında bilgiler aldılar.

MÜZEDEKİ ESERLERİ DİKKATLE İNCELEDİLER

Öğretmenleri ile birlikte Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ne gelen öğrenciler, müzedeki eserleri dikkatle incelediler. Hat sanatının gelecek kuşaklara aktarılmasına da katkı sağlayan etkinlikte öğrenciler, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ni ilçeye kazandıran Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ettiler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.