Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 36’ncı anaokulunu Ordu’nun Fatsa ilçesinde açtı

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 36’ncı anaokulunu Ordu’nun Fatsa ilçesinde açtı. 5 Kasım 2016 tarihinde yapılan açılış törenine Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Gülben Ergen ve devlet protokolü katıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Türkiye çapında sürdürdüğü okul öncesi eğitim seferberliği Ordu’da devam etti. Okul öncesi eğitime ihtiyaç duyan bölgelere anaokulları kazandıran dernek 36. anaokulunu Ordu’nun Fatsa ilçesinde açtı. 5 Kasım 2016 tarihinde yapılan açılış törenine, Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Gülben Ergen ve devlet protokolü katıldı.

Derneğin bir aylık süre içinde Ordu’da açtığı ikinci anaokulunun açılış törenine Ordulu aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreni, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu: “Ana sınıfları sevgi odaklıdır”

Törende bir konuşma yapan Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu şunları söyledi:

“Eğitim sürecinin başlangıcında önemli role sahip olan bir eğitim yuvamızı bugün açıyoruz. Bundan 10 yıl öncesine kadar okul öncesi eğitim çok önemsenmiyordu. Biz bilgi merkezli eğitime odaklandığımız için okul öncesi eğitim, bu anlamda biraz zayıf kabul edilirdi. Oysa eğitime başlarken algınız okul öncesi eğitimde şekilleniyor. Bir çocuğun ana sınıfında bilgiye değil sevgiye odaklanması gerektiğini fark ettik. Türkiye’de sanat dünyasının önemli temsilcilerinden biri olan Gülben Ergen’in bu sürece aktif olarak katıldığını görüyoruz. Ana sınıfları bilgi değil sevgi odaklıdır. Çocuklar anaokulunda arkadaşlarını severler, öğrenmeyi severler, öğretmenlerini severler. Bu sevgi onlarda üniversiteye kadar devam ettiği sürece mutlu bir yaşama sahip olurlar. Ben derneğin adını çok önemsiyorum. Çünkü çocukları güldürmek için gösterdiğiniz her çaba hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır. Çocuklar gülerse alileler güler, ülkemiz güler ve dünya güler. Gülben Ergen başta olmak üzere, bu anaokulunun açılışında çaba gösteren herkese ve buradaki katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Gülben Ergen: “Ülkemizin tüm çocuklarını güldürmek için çalışmaya devam edeceğiz”

Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nun ardından kürsüye gelen Gülben Ergen ise şunları söyledi:

“Kısa süre önce Ordu’nun merkezinde bir okul açtık. Şimdi Fatsa’dayız. Ne mutlu bize ki, Çocuklar Gülsün Diye Derneği bugün 36. okulunu açıyor. Ülkemiz için çok hassas bir dönemdeyiz. Açılışlarımızı durdurmak çalışmalarımızı ertelemek yerine inadına daha fazla çalışarak, okul öncesi eğitim önemini vurgulamak istiyoruz. Asil Türk bayrağının önünde bu açılışları yapıyoruz. Anneleri ve kadınlarımızı yanımıza alarak, her şeye rağmen ülkece bir bütün olarak bu topraklarda yaşayacağımızı vurguluyoruz. Biz çok değerli bir ülkenin çok değerli kültürlerin bir parçasıyız. ‘Bir başkadır bizim ülkemiz’ diyerek, bugün Ordu’ya geldiğimiz gibi ülkemizin her yerine giderek okullar açıyoruz. Açılışlarımızda ülke olarak bir ve tek olduğumuzun mesajını veriyoruz. Biz bugün burada bayraklarla ve büyük bir sevinçle bu açılışı yaparken, ülkemizin bir kısmı kan ağlıyor. Biz çocuklarımızı güldürürken ağlayan çocuklar var. Onların da gülmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bir anne bir evlat yetiştirir, bir ülkenin kaderi değişir. Belki de o çocuk, Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nda okumuş olacak. İşte bu benim hayattan en büyük beklentim. Temel Eğitim Müdürümüz Cem Gençoğlu’na ve açılışımıza yoğun katılım göstererek beni onurlandıran Ordululara teşekkür ediyorum. Okulumuzu her zaman olduğu gibi annelere emanet ediyorum.”
Minik öğrencilerin törenden önce şarkılar eşliğinde yaptığı gösteriler açılışa renk kattı. Gösteriler sırasında bir kız öğrencinin İstiklal Marşı’nı söylemesi herkesi duygulandırdı. Anaokulunun bahçesindeki oyun parkında çocuklarla eğlenceli vakit geçiren Gülben Ergen, törenin sonunda çocuklar ve ailelerle selfie çekti.

Eğitime gönül veren bağışçıların destekleriyle, imece usulü ile inşa edilen “Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği anaokulunun bahçesinde çocuklar için oyun parkı da bulunuyor. Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin en önemli destekçilerinden Yurtiçi Kargo, taşıma sponsoru olarak malzemelerin okula ulaştırılmasını sağladı. Derneğin bir başka önemli destekçisi Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara Gölbaşı, Ağrı-Doğubayazıt, Uşak-Sivaslı, Artvin-Hopa, İzmir-Karabağlar’da, Rize-Ardeşen, Ordu-Altınordu ve Ordu-Fatsa’da anaokulları yaptı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.