“Çocuğumun görme engelli olacağını bilseydim kürtaj yaptırırdım”

Ünlü model Katie Price: Çocuğumun görme engelli olacağını bilseydim kürtaj yaptırırdım.

Şarkıcı ve model Katie Price şu anda 13 yaşında olan görme engelli oğlu hakkında ilk kez ayrıntılı açıklamalar yaptı.

Price; Prader-Willi sendromuyla dünyaya gelen oğlu Harvey ile ilgili olarak “Onu dünyaya getirdiğimde çok gençtim. Eğer o zaman görme engelli doğacağını bilseydim belki de onu aldırırdım. Biliyorum bu çok zalimce ama, o genç halimle bu durumla nasıl başa çıkacağımı düşünüp baştan pes ederdim.” dedi.

HAMİLE KALDIĞINDA 23 YAŞINDAYDI

37 yaşındaki Katie Price, katıldığı bir TV programında Harvey’e hamile kaldığında 23 yaşında olduğunu belirterek “O zamanlar şimdikinden çok daha farklı bir hayat görüşü olduğunu” sözlerine ekledi.

Katie Price,o dönemde birlikte olduğu futbolcu Dwight Yorke ile ilişkisinden dünyaya gelen oğluyla ilgili olarak “Ama şimdi aynı şey başıma gelse yani biri bana ‘engelli bir oğlun olacak’ dese hiç tereddüt etmeden onu dünyaya getirirdim.” diye konuştu.

Katie Price1

PRADER-WILLI SENDROMU

Prader-Willi sendromu başta zeka geriliği, duygulanım bozukluğu, kaslarda güç kaybı ve hipotonus, kısa boylu cücelikle beraber iştah bozukluğuna bağlı morbid obezitenin gözlendiği nadir bir kalıtsal hastalık. Hastalık adını ilk kez 1956 yılında sendromu tarif eden üç hekimin (Prader, Labhart ve Willi) soyadından alıyor. Genellikle genetik ve doğumla gelen bir sendrom olmasına rağmen, doğumdan sonra hipotalamusa verilen bir zarar da bu sendromun oluşumuna yol açabiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.