Çinli tenisçi Peng Shuai hala kayıp! Serena Williams’tan destek

Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını iddia ettiği sosyal medya paylaşımından bu yana kendisinden haber alınamayan Çinli tenisçi Peng Shuai, için sessiz kalınamayacağını söyleyen ABD’li tenisçi Serena Williams, ‘iddialar soruşturmalı’ dedi.

Erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic ve Japon tenisçi Naomi Osaka’nın ardından kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams da Çinli meslektaşına destek verdi.

‘İDDİALAR SORUŞTURMALI’

Serena Williams, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, haberi duyduğunda yıkıldığını ve şok olduğunu belirterek, “İddialar soruşturulmalı. Buna sessiz kalamayız. Bu çok zor zamanlarda ona ve ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Umarım güvendedir ve bir an önce bulunur.” ifadelerini kullandı.

blank

Çin devlet kanalı CGTN, Peng Shuai’nin kaleminden olduğu iddiasıyla mektup yayımladı ancak Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Steve Simon, “Bu mektup, onun nerede olduğuna veya güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığına ilişkin endişelerimin daha da artmasına yol açtı.” açıklamasını yaptı.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan Peng, teklerde ise klasmanda 14. sıraya kadar yükselmiş ve 2014 ABD Açık’ta yarı final oynamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.