Çin’den Türkiye’ye 6 milyon dolarlık yardım

7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye’ye destek yağıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı deprem bölgede bulunan 10 ili ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan şehirleri etkilerken, Çinli yetkililer, Türkiye’ye altı milyon dolar yardım gönderileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerinde meydana gelen ölümler, yaralanmalar ve yıkımlarla mücadele eden dünyanın dört bir yanından kurtarma ekipleri mücadelelerini sürdürürken, Çin, Türkiye’ye neredeyse 6 milyon dolara tekabül eden 40 milyon yuan gönderileceğini açıkladı.

EKİP ADANA’YA ULAŞTI
Devlet televizyonu CCTV’de duyurulan kararda, para yardımının ilk bölümünün Türkiye’ye bu hafta gönderileceği ifade edildi. Kanal ayrıca, Çin tarafından gönderilen bir deprem kurtarma ekibinin günün erken saatlerde Türkiye’nin Adana Havalimanı’na geldiğini söyledi.

CCTV, 82 kişilik ekibin 20 ton tıbbi ve diğer kurtarma malzemeleri ve ekipmanının yanı sıra dört arama kurtarma köpeği getirdiğini de ekledi. Ekip, yerel makamlar, Çin’in Türkiye’deki büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler ve diğer kurumlarla geçici bir komuta kurma, arama ve çabalar ve tıbbi yardım sağlama gibi görevlerde işbirliği yapacak.

Ayrıca, Guangdong, Jiangsu, Jiangxi ve Zhejiang bölgelerinden en az 52 sivil toplum ekiplerinin kurtarma çalışmaları için Türkiye’deki deprem bölgelerine gittiği bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.