Çin’de kuş gribinin türüne ilk kez insanda rastlandı!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), kuş gribinin H3N8 türünün ilk insan enfeksiyonunun 4 yaşındaki bir çocukta saptandığını duyurdu. Ancak sağlık otoritesi, gribin insanlar arasında yayılma riskinin düşük olduğunu bildirdi.

Çin’de kuş gribinin H3N8 türüne ilk kez bir insanda rastlandı.

Ulusal Sağlık Komisyonu, varyantın 5 Nisan’da ateş ve diğer semptomlar gösteren Henan eyaletinden dört yaşındaki bir erkek çocukta bulunduğu bilgisini paylaştı.

Çocuğun evde yetiştirilen tavuk ve horozlarla iç içe, temas halinde olduğu ifade edildi.

NHC’nin açıklamasında H3N8 virüsünün ağırlıklı olarak atlar ve köpekler arasında yaygın olduğu hatta foklarda bile rastlandığı belirtilirken şu ana kadar insan enfeksiyonunun hiç görülmediği kaydedildi.

Reuters’ın haberine göre, İngiltere merkezli Kraliyet Veteriner Koleji’nden grip uzmanı Nicola Lewis, tüm genom dizisi analizlerinin, bu insan vakasındaki H3N8 virüsünün, daha önce kümes hayvanları ve yabani kuşlarda tespit edilen virüslerden gelen genlerle bir reassortant (iki ya da daha fazla benzer virüsten elde edilen genetik materyal) olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.