Çin’de halüsinojen mantar yedim! ABD Hazine Bakanı Janet Yellen itiraf etti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temmuz’un başında yaptığı Çin gezisinde halüsinasyon görmeye neden olabilecek mantar yemeği yediğini söyledi. Yellen, Çin ziyaretinde birkaç kez Çinli bakanın önünde eğilmiş ve kontrolsüz hareketlerde bulunmuştu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Washington ve Pekin’in küresel zorlukları aşabilmek için “birlikte çalışması” gerektiğini belirtmiş ve Temmuz başlarında Çin’e seyahate gitmişti. Yellen, ziyareti sırasında gittiği bir Çin restoranında halüsinojenik etkisi olabilecek bir mantar yemeği yediğini söyledi.

Yellen, popüler bir Çin restoranında sipariş ettiği “lezzetli mantar yemeğinin” halüsinojenik etkisi olabilecek mantarlar içerdiğinden habersiz olduğunu söyledi. CNN’e konuşan Yellen, “Bu mantarların halüsinojenik özelliklere sahip olduğunu daha sonra öğrendim” dedi.

9 Temmuz’da Çinli mevkidaşı He Lifeng ile olan karşılaşmasında birkaç kez Çinli bakanın önünde eğilen ve kontrolsüz hareketlerde bulunduğu görülen Yellen’ın davranışlarına bu mantar sebep olmuş olabilir. Yellen’ın bu görüşmedeki tavırları ABD’de Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmiş ve diplomatik protokole uygun davranmadığı savunulmuştu.

“PİŞİRİLİNCE HALÜSİNASYONA NEDEN OLMUYORLAR”
Hazine Bakanı, mantarların pişirilmesi halinde halüsinasyona neden olmadıklarını okuduğunu belirtti.

Yellen’in ziyaretinin ardından Yi Zuo Yi Wang adlı restoranın Çin’deki diğer şubelerinde mantar yemeğine rağbet artmıştı.

Yellen, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkileri yeniden inşa etmeyi amaçlayan ziyareti sırasında bir Yi Zuo Yi Wang’ı ziyaret etti. ABD’deki her iki büyük siyasi parti de Çin’e karşı cephe alırken, Washington ve Pekin arasındaki anlaşmazlık giderek artmaya devam etti. Şubat ayındaki casus balon olayının arkasında Pekin’in olması, süper güçlerin arasını açan gelişmelerden biri olmuştu.

Seyahatinin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada Yellen, “Hiçbir ziyaret zorluklarımızı bir gecede çözemez” ifadesini kullandı. Ancak Çin gezisinin iki ülke arasında “sağlam ve üretken bir iletişim kanalı kurulmasına yardımcı olacağını umduğunu” söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.