Çin, çölde uçak gemisi inşa ediyor

Çin, Taklamakan Çölü’nde ABD donanmasının uçak gemisi ile destroyerinin maketini inşa ediyor. Maketlerin olası bir çatışmada kullanılacağı üzerinde duruluyor.

ABD, Çin’in güneybatısındaki Taklamakan Çölü’nde donanmalarına ait bir uçak gemisi ve destroyerinin inşa edildiğine dair uydu görüntülerini paylaştı.

Merkezi Colarado’da bulunan uydu verileri dağıtan Maxar teknoloji şirketi tarafından çekilen görüntülerde bir ABD uçak gemisi ve bir demiryolu rayında oturan en az bir destroyerin maketi açık bir şekilde görüldü.

Euronews’te yer alan habere göre Maxar şirketi, bu görüntülerin uydu üzerinden ülkenin kuzey doğusunda yer alan Sincan bölgesindeki Taklamakan çölünden çekildiğini duyurdu.

Bağımsız ABD Deniz Enstitüsü web sitesinde yer alan bir haberde ise bu gemilerin maketlerinin Çin Ordusu tarafından geliştirilen yeni hedef hazırlıklarının bir parçası olabileceği ifade edildi.
ABD ve Çin orduları arasında son dönemde özellikte Tayvan sorunu yüzünden gerginlikler yaşanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.