Cihan Ünal’dan Recep İvedik’e ağır eleştiri: Soytarılık ve şaklabanlık

Usta oyuncu Cihan Ünal, Recep İvedik filmini eleştirenler kervanına katıldı. Ünal, Kundura Fabrikası’nda çekilen “Kafalar Karışık” filminin setinde Şahan Gökbakar’ın tiplemesi Recep İvedik hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Oyuncu Cihan Ünal, “Kafalar Karışık” setinde komedi filmleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ünal, “Komedi, toplumun eğitim yapısına göre sunulursa, sulanmaya, belden aşağı olmaya, soytarılığa ve şaklabanlığa döner” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İŞİ ŞARLATANLIĞA DÖKMEMEK”

Recep İvedik serisini hiç izlemediğini dile getiren usta oyuncu, Kadir İnanır’ın “Türk sinemasını komedyenler mi kurtaracak?” sözlerine destek verircesine konuştu. Ünal, “Önemli olan işi şarlatanlığa dökmemek. Komedi, toplumun eğitim yapısına göre sunulursa, sulanmaya, belden aşağı olmaya, soytarılığa ve şaklabanlığa döner” diyerek, Şahan Gökbakar’a gönderme yaptı.

“KOLAY VE HER ŞEYE GÜLEN BİR TOPLUM VAR”

Günümüzde çekilen komedi filmlerine gülmediğini belirten Cihan Ünal “Bir sanatsever olarak bundan zevk almıyorum. Komedi konusunda biraz aşağılarda seyrediyoruz. Kolay ve her şeye gülen bir toplum var. Ülkemizde öncelikle eğitim seferberliği başlatmak gerekiyor.” dedi.

Bel altı komedi kültürünün zararlarına dikkat çeken Ünal: “Bu da insanın ve sanatın yapısını değiştirir. Böyle yapımlar sinemayı değil, ancak kendini kurtarır. Böyle birçok örnek var” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.