Çiğli’de Metin Solak’a Hüzünlü Veda

Dün geçirdiği ani kalp krizi sonrasında ofisinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata vedan eden Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak düzenlenen duygu dolu törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Metin Solak’a 2009-2014 yılları arasında Başkan olarak görev yaptığı Çiğli Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP YDK Üyesi, Genel Başkan Baş Danışmanı Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, önceki dönem belediye başkanları, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Cemil Balyeli, CHP’li önceki dönem ilçe başkanları ile siyasi partilerin ilçe başkanları, parti teşkilatları, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, belediye bürokrat ve personeli ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Konuşmaların ve taziye kabulünün ardından tören alanından dua ve karanfillerle uğurlanan cenaze önce Evka 2 Cemevine götürüldü ardından da Harmandalı mezarlığında defnedildi.

Barış Solak: “Çok üzgünüm”

Metin Solak’ın oğlu Barış Solak çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Böyle bir konuşmayı hiç yapamayacak gibi yaşadım ama bugün bunun böyle olmadığını anladım. Allah herkesten razı olsun, çok üzgünüm”

Başkan Gümrükçü: “Metin Solak’ın ailesi bizim ailemiz, dostları da bizim dostlarımız herkes bunu bilsin”

Metin Solak’ın hem önemli bir mücadele adamı olduğunu kaydeden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Metin Solak önemli bir mücadele insanıydı, sabırlı ve azimliydi. Siyaseti ve belediyeyi sıkı sıkı kavrayarak işini yapar ve çalışırdı. Hem meclis üyesi hem belediye başkan yardımcısı hem de belediye başkanı olarak hizmet etti. Bizler hiç kavga etmeden beraber çalıştık birbirimizi savunduk. Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Akvaryum Kafe’de büyük bir emeği vardı, biz de onun hizmetlerini daha da büyüteceğiz. Metin Solak’ın ailesi bizim ailemiz, dostları da bizim dostlarımız herkes bunu bilsin. Tüm ailesinin başı sağ olsun ama biz de sizin evladınızız ve buradayız bunu da herkes böyle bilsin. Mekanı Cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Sındır: “Çiğli’ye bıraktığı eserler nesillere hizmet edecek”

Solak’ın bir gönül dostu olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Kabristana giderseniz her rahmetlinin mezar taşında bir doğduğu bir de göç ettiği tarih vardır. Arada da bir çizgi vardır, İnsan yaşamı işte o çizgi gibi ne zaman ne olacak bilmiyoruz ama o kısacık çizgiye bir ömür adıyoruz. Ailemiz ve dostlarımız için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Metin Solak o kısacak hayatında hep güzel şeyler yapmaya çalıştı. Ben Bornova’da Belediye Başkanıydım ve beraber çalıştık çok sık görüşürdük, gönül dostuydu, Utku Başkanın da dediği gibi kararlı ve cesur bir insandı. Çiğli’ye bıraktığı eserler o aramızdan ayrılsa da nesiller boyunca bu kent halkına hizmet edecek. Ne mutlu bize ne mutlu Metin Solak’a, CHP’nin namuslu, dürüst ve Çiğli’nin evladıydı. Ailesine yürekten başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Özcan: “Çiğli ona minnettar”

Çok üzgün olduğunu ve erken bir ayrılış olduğunu kaydeden CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Çok üzüntülüyüz, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Metin Başkanımız hem CHP’ye hem de Çiğli’ye çok hizmetleri olmuş bir büyüğümüzdü, çok erken aramızdan ayrıldı ama biz CHP olarak onun yaptıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. 1 dönem belediye başkanlığı yaptı ama arkasında çok iyi hizmetler bıraktı. Çiğli ona minnettar, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Hoşça kal Metin ağabey” dedi.

Okunan dualar eşliğinde Metin Solak Harmandalı’da toprağa verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.