Çiğli Sanat Sergisi Kaklıç’ta Kapılarını Açtı

Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi’nde eğitim alan yağlı boya resim, heykel ve su kabağı işlemeciliği kursiyerlerinin ortak sergisi açıldı. Sergi, 17 Haziran Cuma gününe kadar sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Kaklıç Sanat Akademisi’nde yağlı boya resim, heykel ve su kabağı işlemeciliği kursiyerlerinin ortak sergisinin açılışı yapıldı. Kaklıç Mahallesi’nde düzenlenen sergiyi ziyaret eden Başkan Gümrükçü, eserleri tek tek inceledi. Eğitmenler ve kursiyerlerle bol bol sohbet etti. Başkan Gümrükçü, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi emekli Heykel Bölümü Başkanı Nusret Basöner ve Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu ile birlikte kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Sanatseverler 17 Haziran Cuma gününe kadar açık olacak sergiyi 08:30-17:30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Başkan Gümrükçü: “Çiğli tarihinde bir ilk”

Sergi ziyaretinde konuşan Başkan Gümrükçü, “Çiğlimizin tanınırlığını ve marka değerini artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz potansiyeli doğru yönlendirmek için turizm, ticaret, sanat ve eğitim dünyasından paydaşlarımızla Kaklıç’ta toplantılar düzenliyoruz. Yatırımlarımızı bu toplantılar neticesinde şekillendiriyoruz. Güzel İzmir’imizin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden olan Kaklıç’ı başlattığımız yatırımlarla turizm ve sanatsal üretim anlamında da önemli bir merkez haline getireceğiz. Açılışını yaptığımız bu sanat sergisi bu anlamda çok kıymetli. Ayrıca Çiğlimiz için de bir ilk. Çiğli, kentleşme ve sportif yatırımların yanı sıra sanatsal üretime sağladığı katkıyla da önümüzdeki yıllarda adından sıkça söz ettirecek. Bu yolda bizlerle birlikte yürüyen eğitmenlerimize ve birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran kursiyerlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Sanatsal dayanışmaya bekliyoruz”

Sanatseverlere çağrıda bulunan Gümrükçü, “İzmirli sanatçı ve sanatseverleri sergimizi gezmeye bekliyoruz. Kurslarımıza Kaklıç ve Sasalı Mahallelerinden katılan hemşehrilerimizin el emeği ile ürettikleri su kabağı ürünleri alarak sanatsal üretime destek de olabilirler. Çiğli Belediyesi olarak, sanatın ve sanatçının hak ettiği değeri görmesi adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.