Çiğli Belediyesi Kuzey Makedonya Heyetini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında görüştüğü Makedonyalı bakanları Türkiye’de yaşayan Makedonya kökenli yurttaşlara vatandaşlık hakkı tanınması için Çiğli’ye davet etti. Bakanların önümüzdeki hafta Çiğli’ye gelerek Kuzey Makedonya’da değişen vatandaşlık kanunu ile ilgili Makedonya kökenli vatandaşlara bilgi vermesi bekleniyor.

Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’nin Kuzey Makedonya’daki kardeş belediyesi Çaşka Belediyesi ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında üst düzey yetkililerle de bir takım görüşmeler yaptı. Başkan Gümrükçü, Makedonyalı yetkilileri Türkiye’de yaşayan Makedonya kökenli yurttaşlara vatandaşlık hakkı tanınması için Türkiye’ye davet etti. Başkan Gümrükçü’nün davetini olumlu karşılayan Kuzey Makedonya bakan heyetinin önümüzdeki hafta Çiğli’ye gelerek bu kapsamda bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

Başkan Gümrükçü: “İlişkilerimiz güçlenmeli”

Kuzey Makedonya ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, “Makedonya ve Türk halkı arasında eskilere dayanan bir ilişki var. Çiğli Belediyesi olarak, bu ilişkinin güçlendirilmesi için çalışmalarımızı ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında, kardeş belediyemiz olan Çaşka Belediyesi’nin değerli başkanıyla iş birliği içerisinde hayata geçireceğimiz projelerle ilgili görüştük. Kuzey Makedonya’da kısa süre öne vatandaşlık kanunuyla ilgili bir değişiklik yapıldı. Çiğlimizde ve ülkemizde yaşayan Makedonya kökenli vatandaşlarımızın da bu değişiklikler hakkında bilgi sahibi olması için bakanları Çiğlimize davet ettik. Kendilerini Çiğlimizde ağırlamaktan onur duyacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.