Çiftlikköy İtfaiyesi Kaza Kırım Eğitimini Aldı

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri, Taşköprü’de bulunan Yalova Hava Meydan Komutanlığı’nda düzenlenen ‘Eğitim Uçakları Kaza Kırım ve İlk Yardım Eğitimi’ne katıldı. Belediye bünyesindeki tüm itfaiye personelinin yer aldığı eğitimleri, Hava Meydan Komutanlığı Yangın Kıta Birimi ve Bakım Onarım Komutanlığı’na bağlı uçak teknisyenleri tarafından verildi.

İki gün boyunca alanda gerçekleşen eğitimlere katılan itfaiyecilere, uçak teknisyenleri tarafından olası bir kaza kırım sonrası oluşabilecek senaryolar aktarıldı. Hava Meydan Komutanlığı dışında oluşabilecek uçak kazaları veya kırımlarda yangın, kurtarma gibi durumlarda itfaiyecilerin ne şekilde en hızlı müdahaleleri yapabilecekleri konuları uygulamalı olarak ele alındı.

Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Şefi Süleyman Çark, “İlçemiz mücavir alanında bulunan Hava Kuvvetleri, Yalova Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen Eğitim uçakları kaza kırım eğitime Çiftlikköy Belediye Başkanımız Sayın Ali Murat Silpagar’ın talimatıyla tüm personelimiz ile katılım sağlayarak uçaklar ve kaza anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi aldık” diye bilgi verdi. Çark, eğitim için Hava Meydan Komutanlığı Yangın kıtası ve Uçak Bakım merkezi personellerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.