Çiftlikbank davasında yeni gelişme

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın Uruguay’da tutuklu bulunan ağabeyi Fatih Aydın’ın Türk adli makamlarına teslimi için işlem başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suçluların iadesi talebini kabul eden Uruguay adli makamlarının Çiftlik Bank yöneticilerinden Fatih Aydın’ı Türkiye’ye iade edeceği öğrenildi. Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın geçtiğimiz temmuz ayından beri Uruguay’da tutuklu bulunuyordu.

4 GÜN GÖZALTINDA KALACAK

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın firari ağabeyi sanık Fatih Aydın geçtiğimiz temmuz ayında Uruguay’da yakalanarak tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suçluların iadesi talebine Uruguay adli makamlarının ilk kez cevap verdiği ve Başsavcılığın talebini kabul ettiği öğrenildi. Fatih Aydın’ın teslim alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığı ve Aydın’ın Türkiye’ye giriş yapacağı andan itibaren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek 4 gün gözaltında kalacağı bilgisi edinildi.

77 BİN 868 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında iki ayrı soruşturmada toplam 3 bin 802 kişi şikayetçi olmuş, hazırlanan iddianamelerde 18 sanığın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” toplamda 23 bin 364’er yıldan 77 bin 868’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.