Chrome, Edge, Firefox ve diğerleri arasındaki rekabet, en son kullanım raporlarında nasıl şekillendi?

Web tarayıcıları arasındaki rekabette geçen ay Chrome’un pazar payını artırmaya devam ettiğini, Edge’in ise çok yavaş da olsa büyüdüğünü görmüştük. Düşenlerin başında ise Internet Explorer geliyordu. Bu ayki rapor, tarayıcıların aynı yönde ilerlemeyi sürdürdüklerini söylüyor.

NetMarketShare verilerine göre Google Chrome, geçen ayki yüzde 59,36’lık pazar payını yüzde 59’a yükseltti. Böylece tarayıcı, yükselme hızını korumuş oldu. Statcounter’a göre Chrome, masaüstünde yüzde 63,35’lik bir pazar payına sahip ancak geçen ay açıklanan yüzde 63,45’in biraz gerisine düşmüş durumda. Bu düşüşün hata payı içerisinde olduğunu belirtelim.

NetMarketShare verilerine dönersek, Microsoft’un Windows 10’la gelen web tarayıcısı Edge’in pazarın yüzde 5,63’ünü elinde tuttuğunu görüyoruz. Tarayıcı, geçen aya göre yalnızca 0,01 puanlık bir artış göstermiş bulunuyor ve bu oran, hata payının içinde. StatCounter da Edge’in kullanım oranının arttığını ve yüzde 3,74’e ulaştığını söylüyor.

NetMarketShare’e göre Internet Explorer’ın pazar payı düşmeye devam ediyor ve şu an yüzde 17,55’e kadar düşmüş bulunuyor. Firefox ve Safari biraz büyüyerek sırasıyla yüzde 11,98 ve yüzde 3,56’ya ulaşmış durumdalar. “Diğer” kategorisindeki tarayıcılar, bir miktar büyüyerek toplamda yüzde 1,91 pazar payına ulaşmış bulunuyorlar.

Tüm bu verilerin, bahsi geçen firmaların ortak web sitelerinden ve izleme kodlarından toplandığını ve gerçek durumu tam olarak yansıtmayabileceğini belirtmekte fayda var. NetMarketShare’in dünya çapında 20 bin, StatCounter’ın ise dünya çapında 2,5 milyon siteden veri topladığını da belirtelim.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.