CHP’nin Etimesgut belediye başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, ilk kez o olayı anlattı!

CHP Etimesgut belediye başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, katıldığı bir programda Devlet Tiyatroları’ndan neden istifa ettiğini anlattı. Ordu’da turnedeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yahu sanatçılar çok ileri gittiler. Parasınız biz veriyoruz kardeşim bizim istediğimizi yapacaklar” sözleri üzerine istifa ettiğini açıklayan Beşikçioğlu, “İyi ki de öyle olmuş, iyi ki de o lafı etmiş.” diye konuştu.

‘Vali’ filmi, ‘Behzat Ç. Bir Ankara polisiyesi’ dizisi ve ‘Bir Delinin Hatıra Defleri’ tiyatro oyunuyla hafızalara kazınan, 31 Mart yerel seçimlerde CHP’nin Etimesgut belediye başkan adayı olan Erdal Beşikçioğlu, katıldığı bir programda Devlet Tiyatroları’ndan neden istifa ettiğini anlattı.

Sözcü TV’ye konuk olan Beşikçioğlu, “Bir sanatçı olarak AKP iktidarını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Aslında AKP iktidarının sebep-sonuç ilişkisi yüzünden ben devlet tiyatrolarından istifa ettim. Ordu’da bir turnedeydim. Ordu Gençlik Kolları’nda Recep Bey’in bir konuşması vardı; ‘Yahu sanatçılar çok ileri gittiler. Parasını biz veriyoruz kardeşim. Bizim istediğimizi yapacaklar.’ dedi. Devlet Tiyatroları’nın kendi içerisinde bir özerk bir yapısı vardır. Hangi tandansa ait olursa olsun o çeşitlilikte oyunlar oynamak zorundadır. Adı üstünde devletin tiyatrosu.

Böyle olunca baktık iş olacak gibi değil istifa ettik ve Tatbikat sahnesini kurduk. İyi ki de kurmuşuz. Eyvallahı olmayan bir tiyatro oldu açıkçası. Bazı şeyler de hoş sonuçlar doğuruyor tabii ki. İyi ki de öyle olmuş, iyi ki de o lafı etmiş.”

Erdal Beşikçioğlu konuşmasının devamında ise dışarıdan aday olma eleştirilerine ise “Ben dışarıdan olduğumu kabul etmiyorum ben her gün evlerinin içerisine girdim.” yanıtını verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.