CHP’li vekiller Rize’yi yakın takibe aldı

Rize ve ilçelerinde iki gündür STK temsilcileri ve halkla bir araya gelen CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’ Rize gezisiyle ilgili edindikleri bilgileri basınla paylaştı

Ajans Pazar / RİZE (İGFA) – CHP Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize’nin sadece çayın başkenti olarak kalmayacağını, demokrasinin ve birlikte yaşama geleneğinin siyasi anlaşmalarında yoğun olduğu, siyasi tartışmaların çok fazla olmadığı herkesin sözünü söyleyebildiği istediğinin dile getirebildiği bir il haline dönüştüreceklerini kaydetti.

‘RİZE BİZİM ÖZEL İLGİ ALANIMIZDIR’

Rize’de bir kabuk değişimin söz konusu olduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ise Rize ziyaretlerinin kendileriyle sınırlı olmadığını bu ziyaretlerin her zaman devam edeceğini belirterek, “Rize’nin ekonomi masasına yönelik Rize’nin ekonomi dinamikleri tarafından bir talep söz konusu. Benim de içerisinde bulunduğum 22 arkadaşımızla birlikte Faik Öztrak’ ın önderliğinde eğer zaman uygunluğu söz konusu olursa başkanımızın koordinasyonunda bir toplantı da düzenleyeceğiz. Rize bizim özel ilgi alanımızdır. Bir kabuk değişimi var Rize’de. Bireyin kendini özgürleştirdiği bir Rize olduğunu görüyoruz. Sokağa çıktığımız zaman bizim insanlarla temasımız çok farklı” diye konuştu.

Rize özelinde gördükleri sorunların da takipçisi olacaklarını belirten Aydoğan, “Merkezi idarenin acil kamulaştırma yaparak mağdur ettiği hatta hukuka uymayan müdahalelerinde olduğunu gördük. Onların yanında olmamız gerekiyor. İşkur ile ÇAYKUR arasında iş için başvuran gençlerimizin puanları yüksek olmasına rağmen aslında gerekçe yapılamayacak çok basit sorgulamalar yapıldığında yeterli olduğu görülecek diplomalara siz bu ilana uygun değilsiniz diyerek ayrımcılık yapıldığını gördük. Hepsinin takipçisi olacağız” dedi.

Bu arada Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, Rize’yi önemsediklerini belirterek, özellikle çay tarımı ile alakalı hem kanun teklifi, hem de Genel Başkanlığa sunulan raporları sürekli kamuoyuna açıkladıklarını söyledi.

Ziyaretlerde Rize’nin çayın dışında sorunları ne olabilir noktasında soruları olduğunu belirten Adıgüzel, “Özellikle Ziraat Odalarında arıcılıkla ilgili bölgenin potansiyeli nedir, kivi ile ilgili başka bir şeyler yapılabilir mi gibi sorulara yanıt aradık. Rize için Turizm potansiyeli ne olabilir? Bunları burada görmeye çalışıyoruz. Rize’nin bu konudaki güncel sorunu nedir? Hastalar rahatlıkla sağlık sunumuna erişebiliyorlar mı? Eczaneler her ilacı bulabiliyorlar mı? Onlara bakıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.