CHP’li Engin Özkoç’a Erdoğan’a hakaretten soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için bugün kullandığı ifadeler nedeniyle soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, başsavcılığın “olağan internet taramasında”, 27’nci dönem milletvekili Engin Özkoç’un Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaşımda bulunduğun görüldüğü belirtilerek, “Paylaşımın video eklentisinde adı geçen milletvekilinin TBMM’de yaptığı basın açıklamasını yayımladığı tespit edilmiş olmakla, paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 sayılı TCK’nın 299’uncu maddesinde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek, 27’nci dönem milletvekili Engin Özkoç hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

“ÖZKOÇ’A MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT AÇACAĞIZ”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Yarın CHP’li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız.” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın şu açıklamaları kaydetti:

“Erdoğan’a daha önce de hakaretler olmuştu. Fakat Özkoç’un bugünkü açıklamaları siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız bir açıklama olarak nitelemek lazım. Bu düzeydeki açıklamalar sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik değil, cumhurbaşkanlığı makamını da itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalardır. CHP’nin yürüttüğü siyaset tarzı artık meşru bir siyaset anlayışından fazlasıyla uzaklaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliği, Türk Ceza Kanununda özel olarak himaye edilmektedir. TCK’da hakaret suçu normalde 125. maddede düzenlenmiştir ancak Cumhurbaşkanına hakaret suçu devlet ve millet aleyhine işlenen suçlar bölümünde yer almaktadır. Dolayısıyla bu açıklamalarla ilgili olarak soruşturma yapılıp dava açılması halinde ilgili kişiler TCK 299. maddesine göre yargılanacaktır. Yarın CHP’li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.