CHP’li Bülbül: Vatandaş hesabını sandıkta soracak

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, zor durumda olan esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin konuştu.

AYDIN (İGFA) – Türkiye’de bulunan 2.5 milyona yakın esnaf ekonomik kriz nedeniyle ya kepenk kapattı ya da borç ödüyor.

UYAP’a göre kepenk kapatan esnafın yanı sıra icralık olan esnaf sayısında da artış var ve dosya sayısı 23 milyonu geçti.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerde ise borç miktarı arttı. Batık kobi kredisi Nisan 2022 itibariyle 62 milyar 407 milyona yükseldi. Takipteki KOBİ sayısı da 300 bine çıktı.

Esnafın içinde bulunduğu duruma ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, kepenk kapatan esnafla yaptığı konuşmada, “Çiftçi, emekli, esnaf, genç borçlu memleket borçlu. Memleket bu durumdayken Saray ve yandaşları hayal dünyasında yaşamaya devam ediyor ama vatandaş bunun hesabını sandıkta soracak, tek adam rejimini sandıkta ilk seçimde gönderecek!” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.