CHP’li belediye, Suriyeli mültecilere sahili yasakladı

Bursa’ya bağlı Mudanya ilçesinde CHP’li belediye, Suriyeli mültecilere sahili yasakladı. Başkan Türkyılmaz, ırkçılık suçlamasını reddederek “Suriyeliler insan gibi olduktan sonra sahile gelebilir. Şu anda kurallara uyanlar girebiliyor” dedi.

Independent Turkçe’nin haberine göre, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kararıyla, sahillere Suriyeli mültecilerin girişi yasaklandı.

Olayın ardından belediye ekipleri, ‘Mudanya halkının rahatsız olduğu’ gerekçesiyle bu kararın açıklandığını söyledi.

“Kurallara uyan gelebilir”

Suriyeliler için, “İnsan gibi olduktan, kimseyi rahatsız etmedikten sonra sahile gelebilirler” diyen Türkyılmaz, şu anda da “kurallara uyan” Suriyelilerin sahile gelebildiğini söyledi.

Türkyılmaz, olayın ardından yaptığı açıklamada Suriyeliler için şu ifadeleri kullandı:

”Atlarla, develerle, eşeklerle yaşam olmaz. Don-atlet olmaz. Erkekler cıbıldak bir şekilde, kadınların kapkara bir şekilde bir yaşam tarzı var. Tamam kapkara giyinsin, giyimine-kuşamına da bir şey demiyoruz ama bir adap var. Çadırlar kaldırıldı, başkalarına yaşam hakkı verildi. Görseniz zaten yayılmışlar, başkalarının girmesi mümkün değil. Siz gitmezsiniz. Kendiniz dahi olsanız girmezsiniz. Bunlara çekidüzen verildi. Olması gereken de bu zaten. Başkalarının rahatını bozmaya kimsenin hakkı yok. Özgürlüğü sonuna kadar savunuyoruz ama sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzü kısıtlayamaz. Benim özgürlüğüm de sizin özgürlüğünüzü kısıtlamamalı. Bu görsel anlamda, gürültü anlamında her anlamda yorumlanabilir. Bizim söylemek istediğimiz de bu.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.