CHP’den memur ve emeklilere yardım için kanun teklifi

CHP’li Sevda Erdan Kılıç, memurlara, kamuda çalışan sözleşmeli personele ve emeklilere giyecek ile yakacak yardımı yapılması için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, memurlara, kamuda çalışan sözleşmeli personele ve emeklilere giyecek ile yakacak yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.

Kılıç’ın TBMM Başkanlığına sunduğu teklif, Devlet Memurları Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da değişiklik yapılmasını öngörüyor.

HER YIL OCAK AYINDA 2 BİN LİRA GİYECEK YARDIMI YAPILSIN
Teklif, memurlara ve sözleşmeli personele her yılın ocak ayında bir kez ödenmek üzere 2 bin lira giyecek ile kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında 1000’er lira ısınma ve doğal gaz giderlerini karşılamak üzere yakacak yardımı yapılmasını öngörüyor.

4 AY BİN’ER LİRA ISINMA DESTEĞİ VERİLSİN
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlara kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında 1000’er lira ısınma ve doğal gaz giderlerini karşılamak üzere yakacak yardımı yapılması da teklifte yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.