CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi

Kırmızı bültenle aranan Sırp çete liderinin Sarıyer’de yakalanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi” dedi.

İstanbul’da adı uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve Interpol’ün kırmızı bülten ile aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic, Sırp uyruklu Rosto Mijonovik’i öldürdüğü şüphesiyle Sarıyer’de kaldığı villada yakalandı.

blank

KAZI YAPILDI

Bojanic’in maktulü burada gömebileceği şüphesi üzerine polis ekipleri kepçelerle evin bahçesinde kazı yaptı. Zeljko Bojanic’in, yakalandığı belirtilen ev ve kazı yapılan bahçesi havadan drone ile görüntülendi.

“SİZİ YOK EDECEĞİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bojanic’in yakalanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. CHP lideri paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur. Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE UYARIDA BULUNMUŞTU

31 Ekim gecesi bir video yayınlayarak uyuşturucunun sokaklarda giderek yaygınlaştığını belirterek uyarıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığını finansmanında kullandılar… Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. O da Fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara” demişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.