CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı

Soyer’den Kayyum Açıklaması “İzmir’e de Kayyum Atanabilir”

Ankara, Metro İzinlerini Vermiyor!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Soyer, İzmir’de bir çok projenin, merkezi yönetimin imzasına takıldığı için gerçekleştirilemediğini savunurken; “Ulaştırma Bakanlığı metro ile ilgili bilgi notu paylaştı. Herkesin malumu. Ankara ve İstanbul’a mlyonluk ödenekler ayrılırken, İzmir’e 30 bin TL’lik bir ödenek verilmiş. İzmir’in vatandaşı da vergi ödüyor. Bu vergiler Ankara’da toplanıyor. İzmirlinin ne günahı var ki, böyle bir bedel ayrılıyor. Anacak, bu ödenek ayrılmasa da İzmir belediyesinin, öz kaynakları bu metroları yapmak için yeterli. Ama, bunun için Ankara’dan imzalar bekleniyor. Bu imzalar, bir türlü verilmiyor. Eğer izin çıkar ise hiçbir ödeneğe ihtiyaç duyulmadan, biz yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanına Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “seçimden sonra, terör ile bağlantılı olduğunu tespit ettiğimiz belediyelere kayyum atarız” açıklamasına cevap veren Soyer; “Otoriteleşmiş bir ülkede her şey beklenebilir. Otorite iyice merkezileşti. Yaparalar veya yapmazlar bunu bilemem. Ancak biz de bundan muaf değiliz. Olabiliyor, bu tür şeyler. İzmir’de de olabilir, başka bir ilde de.. Kimse, bu sistem de muaf değil. Anti demokratik, hukuki ve vicdani meşruiyeti olmayan yasalar ile bu atamalar yapılabiliyor. Eğer bir belediye başkanı görevden ayırılı ise meclis üyeleri arasından bir isim seçilir. Mevzuat bunu söylüyor. Ancak, Kayyum düzenlemesi ile bu durum da ortadan kalktı. Anti demokratik bir ülkede, her şey mümkün.” Dedi.

MHP’ye Cevap “Umurumda Değil”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ın, kendisi ile fotoğraf çektiren Mansur Yavaş’ı “Kanıma dokundu” ifadeleri ile eleştirmesine cevap veren Soyer, “Bu ifadeler karşısında nutkum tutuluyor. Bırakın 40 sene öncesini, şuarada 3-5 sene öncesinde neler yaşandı. Geçmişteki hataları tekrar gündeme getirmek ile hiçbir fayda sağlanamaz. Ne İzmir’e, ne de ülkeye.. Açıkcası bu konular, hiç umurumda değil” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.