CHP Antalya’dan enflasyon açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileriyle ilgili konuştu.

ANTALYA (İGFA) – TÜİK mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre mayısta enflasyon aylık bazda yüzde 2,98, yıllık bazda ise yüzde 73,50 artış gösterdi.ENAG verilerine göre ise enflasyon artışı mayıs ayında yüzde 5,46, son 12 aylık dönemde yüzde 160,76 olarak gerçekleşti.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek de açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili açıklamada bulundu. CHP’li Zeybek, “TÜİK’e göre yıllık #enflasyon yüzde 73,50 olarak açıklandı. ENAG’ın ise açıkladığı verilere göre ise yüzde 160,76. “Burası çok önemli” ve “Gözlerimin içine bak” adlı iktisat modellerinin ülkeyi getirdiği durum ortada; fakirlik, zamlar, hayat pahalılığı.” diyerek çözümün erken seçim olduğunu vurguladı ve iktidara erken seçim çağrısı yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.