Çevre Haftası kutlamaları Gölbaşı’nda başlıyor

DAHA YEŞİL BİR GÖLBAŞI İÇİN EL ELE…

Gölbaşı Belediyesi 1-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında düzenleyeceği etkinliklerle; Gölbaşı’nda ağaçsız alan bırakmayacak. Ankara Çevre İl Müdürlüğü ile ortak düzenlenecek etkinlikler kapsamında; çöp toplama ve fidan dikimi etkinliği yapılacak.

1-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında etkinliklerin startını veren Gölbaşı Belediyesi temiz çevre ve doğa bilinci oluşturmayı amaçlayacak. Etkinliklerin 1 Haziran Çarşamba Günü Gölbaşı TOKİ Pazaryeri alanında gerçekleşecek çevre temizliği ve ağaç dikme ile başlayacağını aktaran Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Etkinliklerimiz 5 Haziran tarihine kadar aralıksız devam edecek. 2 Haziran günü gerçekleştireceğimiz Mogan Gölü kenarındaki işletmelere bilinçlendirme eğitimi sayesinde esnafımızı çevre dostu olmaları hususunda bilgilendirmiş olacağız. Esnaflarımıza bu sayede çevresel konularda farkındalık eğitimi sunmuş olacağız. 3 Haziran Cuma günü saat 10:00’da ise Çevre Haftası Bisiklet Turu etkinliğimiz gerçekleşecek. Sera gazlarının azaltılması ve hava kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Vilayetler evi ve Atatürk Sahil Parkı arasında düzenlenecek olan bisiklet maratonumuza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Çevre şenliği başlıyor…

5 Haziran 2022 Pazar günü dolu dolu bir program ile şenliği sonlandıracaklarını ifade eden Ramazan Şimşek sözlerine şunları ekledi: “Türkiye Çevre Haftası etkinliklerimiz kapsamında, Atatürk Sahil Parkı ve Vilayetler evi arasında, çevresel farkındalık için yürüyüş gerçekleştireceğiz. Ardından, kukla şov ve Ümit Özdizlekli konseri ile dolu dolu bir programın kapanışını yapacağız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.