Çevre dostu çocuklar

İZMİR’in Karaburun ilçesindeki ilkokul öğrencileri, çevreye ve doğaya olan ilgi ve bilinci artıran çevre etkinlikleri gerçekleştirdi.
Karaburun İlkokulu yönetimi, ‘Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’ kapsamında bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak; İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisleriyle birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç’ın da katılımıyla, delice zeytin aşılama etkinliği gerçekleştirildi.
Sonrasında belirlenen bir alana öğretmenlerinin rehberliğinde öğrenciler; limon, domates, biber, marul, çilek, fesleğen, salatalık, bamya gibi sebze ve meyve fideleri dikti. Bir diğer etkinlikte öğrenciler; yine öğretmenlerinin rehberliğinde, kökten ayırma yöntemiyle çiçekleri nasıl çoğaltabileceklerini de uygulamalı olarak öğrendi.
Bir başka çalışmada öğrenciler; sahil ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi. Çevreye ve doğa dostu öğrenciler, okullarının duvarlarını da projeye uygun olarak resimler çizdi. Doğa dostu çocukların bu çalışmaları, büyüklerinin beğenisini topladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.