Çevre Dostu Belediye: Kemer Belediyesi

Daha temiz bir Kemer ve yaşanılabilir bir çevre için çalışmalarını sürdüren Kemer Belediyesi, geliştirdiği projeler ve çevreye karşı gösterdiği duyarlılıklarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çevrenin önemini bildiklerini, geleceğe de bırakılacak en önemli mirasın yaşanabilir bir çevre olduğunu söyledi.
Çevre dostu belediye olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Topaloğlu, “Çevre dostu bir belediye olarak, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir gelecek için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çevre projesini hayata geçirdik. Çevreyi ve doğayı korumalıyız. Herkes bu konuda üzerine düşen ne varsa yapması gerekiyor. Geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız yaşanabilir bir çevre.” dedi.
– Kemer Belediyesi son yıllarda çevre konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor
Doğa ve çevre ile ilgili yaptığı ve ortak olduğu birçok proje ile adından söz ettiren Kemer Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda da bazı ödüller aldı.
Kemer Belediyesi çevre ve doğa ile ilgili yaptığı değerli çalışmalar sonucunda Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği’nin düzenlediği “Ekoturizm Ödülleri” organizasyonunda ödüle layık görüldü.
“Best Ecological Destination” kategorilerinde yapılan başvuruyu değerlendiren dernek, 100’e yakın ülkeden bine yakın aday içerisinden, dünya genelindeki en iyi Eko dostu Ekoturizm ödülü aldı.
Avrupa Çevre Ajansı ‘Deniz çöpleri izleme’ programı kapsamında Türkiye Çevre Eğitim Vakfının (TÜRÇEV) Kemer Belediyesi ile iş birliğince Kemer sahillerinde temizlik çalışması yapıldı. 11 dönümlük Kındılçeşme piknik alanında yapılan etkinlikte, farkındalık oluşturulması amaçlandı.
– Kemer Belediyesi tarihinde bir ilk
Mavi Bayrak uygulamasının ilk olarak başladığı turizm destinasyonlarından birisi olan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kemer, Mavi Bayrak Sertifikasyon sistemini daha da geliştirdi.
Sahillerinde dalgalandırdığı mavi bayrakları, tertemiz denizi, muhteşem doğası ile her zaman tercih sebebi olan Kemer’de, Kemer Belediyesi tarihinde ilk defa belediyenin işlettiği Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkı plajı mavi bayrak aldı.
– Kemer Belediyesi caretta carettaları koruyor
Kemer Belediyesi ile Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaları koruma, izleme ve tanıtım faaliyetleri iş birliği protokolü imzaladı.
İmzalanan protokolün amacının, Kemer’de bulunan Çıralı kumsalı ve Çıralı ile Tekirova arasındaki koylar olan Maden Koyu, Beycik Bükü, Boncuk Bükü, Küçük Boncuk Koyu ve Mehmetali Bükü kumsallarında deniz kaplumbağası popülasyonlarının araştırılması, izlenmesi ve korunması faaliyetleri ile ilgili Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifine araç, gereç ve personel desteği sağlamak, deniz kaplumbağaları ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda, fuarlarda gerekli tanıtım yapmak, konu ile ilgili tabela, afiş ve broşür yaptırmak olduğu belirtildi.
Kemer Belediyesi’nin desteğiyle bölgede 4 profesyonel caretta caretta koruma görevlisi de görev yapıyor.
– Atık tutucu sistemiyle denize çöpler ulaşmadan engelleniyor
Doğa Koruma Merkezi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Coca-Cola Vakfı desteğiyle ve Kemer Belediyesi iş birliğinde yürütülen Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında “Atık Tutucu Sistemi” hayata geçirildi.
Kemer’den geçerek Akdeniz’e ulaşan Karabucak Deresi için tasarlanan Atık Tutucu Sistemi, denize giden atıkların önüne geçilmesi, bu atıkların görünür kılınması ve böylece kamuoyunun bilinçlendirilmesi açısından da önemli bir işlevi oluyor.
– Sen göster birlikte toplayalım
Kemer Belediyesinin proje ortağı olduğu, Temiz Akdeniz – Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen önemli faaliyetlerden olan ve doğada biriken ve toplanmasında güçlük yaşanan atıkların toplama sistemine kazandırılıp, denizlere ulaşan atığın azaltılmasını sağlayacak olan “Kollekt” adlı akıllı telefon uygulaması vatandaşların kullanımına açıldı.
Türkiye’de ilk defa Kemer Belediyesinde uygulanmaya başlanan Kollekt uygulaması, ‘Sen göster birlikte toplayalım’ sloganıyla hayata geçirildi.
Doğada çöple karşılaşanlara uygulama üzerinden en yakın çöp konteynerinin yol tarifini almaya imkan sağlanırken, toplanmayacak kadar yoğun olan çöplerin ise ‘Belediyeye bildirim yap’ seçeneğiyle ekiplere haber verilmesi ve atıkların toplanması öngörülüyor.
Uygulamaya en çok katkı verenler, toplanacak puanlarla ödüllendiriliyor.
– Toplanan çöpler geri dönüşüme kazandırılıyor
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanan çöpler geri dönüşüme kazandırılıyor.
Belediye ekiplerinin mahallelerde yaptığı rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra Kemer’in en güzel koylarında da temizlik çalışması yürütülüyor.
Birçok yerli ve yabancı m
isafir ile vatandaşların uğrak yerleri arasında yer alan Kleopatra, Karaburun, Maden, Teke, Barakalı, Alacasu, Kirpicik ve Gizli koylarda haftalık olarak çöpler belediye ekipleri tarafından toplanıyor.
Kemer Belediyesi, geri dönüşüme kazandırdığı çöplerin yanı sıra sosyal farkındalık projeleriyle de adından söz ettiriyor.
– Kemer’de sıfır atık projesi hayata geçirildi
Sıfır Atık Projesi Yönetmeliği kapsamında Kemer’de Sıfır Atık Projesini hayata geçirmek amacıyla başlatılan çalışmaların ardından, 30 Kasım 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 800 bin lira çevre temizlik aracı hibe desteği oluru alan Kemer Belediyesi tarafından Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile başlatılan satın alma sürecinde fiyat araştırma ve bedel belirleme yazışma süreçlerinin sonuna gelindiğinde Mart ayı itibariyle çöp kamyonu satış fiyatına Kemer Belediye Başkanlığı bütçesinden eklenen 380 bin lira ile 2022 model çöp kamyonu Belediye araç filosuna eklendi.
Satın alınan çöp toplama aracıyla vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verilmeye başlanıldı.
– İlçe genelinde rutin temizlik çalışmaları devam ediyor
Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptığı rutin temizlik çalışmalarına da ara vermeden son hızla devam ediyor.
Mıntıka temizliği ve çevre temizliğini aksatmadan yapan belediye ekipleri, daha temiz bir Kemer için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.