Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’un ilk ifadesi tüyler ürpertti!

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i (20), evinin önünde bıçaklayarak öldüren, yakalandığı anda da 2 polis memurunu yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç’un yargılanmasına başlandı.

Ordu’da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i (20), evinin bulunduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren, yakalandıktan sonra tutuklanan Özgür Arduç’un ‘canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan yargılanmasına başlandı.

Van yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan Arduç, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayacak duruşmaya, Ceren’in ailesiyle karşılaştırılmaması ve güvenlik gerekçeleriyle SEGBİS üzerinden katılıyor.

Akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti

Hakim zanlıya ilk olarak bu cinayeti neden işlediğini sordu. Çocuk yetiştirme yurdunda kaldığını ve yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle insanlara karşı canice şeyler düşündüğünü söyleyen zanlı, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti.

Peşine takılarak öldürmek istemiş

Hakimin ‘Ceren Özdemir’i tanıyor musun’ sorusuna zanlının, Özdemir’i tanımadığını o akşam denk geldiğini ve peşine takılarak ıssız bir yerde öldürmek istediğini söylediği öğrenildi.

”2 dk iyi oluyorum 19 dk kötü oluyorum”

Çocukluğumda 2 kez tecavüze uğradım. Ondan sonra insanlara her türlü kötülüğü yapmak istedim. İnsanlardan nefret ettim. Her kötülüğü yaptım. 2 dk iyi oluyorum 19 dk kötü oluyorum. Ceren’i bir anda gözüme kestirdim. Evinin önüne kadar takip ettim ve bir anda bıçaklamaya başladım. Ceren’i iki defa bıçakladım. Kedi köpek öldürdüm. Katil Özgür Arduç’un ifadesi devam ediyor.

2 ayrı iddianame

Özgür Arduç hakkında, Ceren Özdemir’i öldürmek ve iki polis memuruna yönelik öldürmeye teşebbüs suçlarından 2 ayrı iddianameyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Van’daki cezaevinde tutuklu bulunuyor

Türk Ceza Kanunu’nun 62’nci maddesi uyarınca zanlı için ceza indirimi uygulanmaması talep edilen iddianameler, mahkemeye sunulmuş ve kabul edilmişti. Zanlı Van’daki cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Olayın geçmişi

Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilçesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi’nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, ders verdiği bale kursundan çıkıp, geldiği evinin önünde, ablası Gizem Özdemir’i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Özdemir de pencereye çıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıçaklandı. Kalbine ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, yere yığıldı. Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren’i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri, ağır yaralı Ceren’i, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.