Cem Bölükbaşı, Silverstone yarışlarını tamamladı

Milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, Formula 2 Dünya Şampiyonası’nın yedinci ayağında Silverstone pistinde yarıştı. Bölükbaşı, sprint yarışını 19., ana yarışı da 18. olarak tamamladı. Cem Bölükbaşı, Formula 2’nin sekizinci ayağında Avusturya, Spielberg pistine çıkacak.

Türkiye’nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası’nın yedinci ayağında 1-3 Temmuz hafta sonunda İngiltere, Silverstone pistinde yarıştı.

Milli yarış pilotu Bölükbaşı 2 Temmuz Cumartesi, yağmurlu havada gerçekleşen sprint yarışını 19. sırada, 3 Temmuz Pazar günkü ana yarışı da 18. sırada tamamladı. Bölükbaşı, pazar gerçekleşen yarışta pite girmeden önce 14. sıraya kadar yükselmişti. Bölükbaşı, sıralama turlarında ise birinci ile arasındaki farkı 1.2 saniyeye kadar da azaltmayı başardı.

Bölükbaşı, Formula 2 yarışlarının sekizinci ayağında, 8-10 Temmuz tarihleri arasında Avusturya, Spielberg pistine çıkacak.

Ana sponsorlar ALL-Accor Live Limitless, Borusan Otomotiv ve kripto para borsası ICRYPEX’in yanı sıra Rixos, Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Gentaş, Mesa, Repeat, CK Architecture Interiors, Turnuvam ve TEM Agency’nin desteğiyle FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yer alan milli sporcuyu Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) da destekliyor.

Cem Bölükbaşı’nın Formula 2 sezonundaki tüm yarışları S Sport, Sport 2 ve S Sport + kanallarından canlı olarak takip edilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.