Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Rallisi’nde genç pilotları ile yeni başarılara imza attı

Türkiye’nin en genç takımı Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı Eskişehir Rallisi’nde başarılı sonuçlarıyla göz doldurdu. Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Castrol Ford Team Türkiye, 25. yılını kutladığı yeni sezonda da genç pilotlarıyla şampiyonluk iddiasını koruyor.

Castrol Ford Team Türkiye 23-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’nde, genç pilotları ile yine pek çok başarıya imza attı.

Toplam uzunluğu 116 km asfalt zeminli 8 özel etaptan oluşan ralliyi daha önce 4 kez kazanan Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, genç pilotları ile tam kadro yarışırken 4 çeker Ford Fiesta R5 ileAli Türkkan ve Burak Erdener ikilisi Gençler kategorisinde birinciliği, Genel Klasman’da ise ikinciliği kazandı.

23 Haziran 2022 Perşembe günü saat 20.30’da Odunpazarı Evleri meydanında düzenlenen seremonik startın ardından, 24 Haziran Cuma günü saat 10.00’da Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda yer alan Servis Park’tan başlayan Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’nde, ilk gün 4 özel etap geçildi ve yarış yine Servis Park’ta son buldu. 25 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan ikinci günde değişken hava şartları büyük bir rol oynadı. Castrol Ford Team Türkiye’nin, ülkemize geçtiğimiz yıl Avrupa Ralli Kupası ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ Şampiyonluklarını kazandıran 1999 doğumlu Ali Türkkan ve tecrübeli co-pilot Burak Erdener, Genel Klasman’da üçüncü sırada götürdükleri yarışta, yağmur beklentileri ile son luptaki lastik stratejileri sayesinde son etapta ikinciliğe tırmandılar. Son yıllarda 2 çeker sınıfında Fiesta R2T otomobiliyle arka arkaya şampiyonluklar elde eden Ümitcan Özdemir ile co-pilotu Batuhan Memişyazıcı ikilisi, Genel Klasman’da beşinciliğe yerleşti. Gençler sınıfında Ford Fiesta R2T ile yarışan Can Sarıhan ve co-pilotu Sevi Akal ise asfalt zemindeki tecrübelerini arttırarak 3’üncülüklerini korudular.

Fiesta Rally Cup’ta rekabet üst seviyedeydi

Castrol Ford Team Türkiye tarafından 2017’den itibaren yeni formatıyla devam eden ve Ford Fiesta’lar için özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup’ta bu yıl yeni 4 çeker Rally3’lerin de mücadeleye katılmasıyla rekabet üst seviyedeydi.

Sezonun 2. yarışında Yeşil Bursa Rallisi’ni kazanan ve Fiesta Rally Cup liderliğine oturan Serhan Türkkan-Koray Akgün, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. Ayağı Eskişehir Rallisi’nde FRC Genel Klasmanı’nı kazandı. Türkkan ve Akgün ikilisi müthiş hızıyla Fiesta Rally3’te birincilik elde ederken Genel Klasman’da altıncılığa yerleştiler.

FRC Genel Klasmanı’nda Efe Ünver ve Bahadır Gücenmez ikilisi ikinciliği kazanırken Burak BaşlıkBahadır Özcan ikilisi Fiesta Rally4 ile üçüncü oldular. Ford Fiesta Rally4 ile Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu mücadelesi veren Burak Başlık, aynı zamanda FRC’de iki çeker Fiestalar arasında zirvede yer aldı.

Uluslararası sporculara da açık olan Fiesta Rally Cup’a geçtiğimiz yarıştan itibaren dahil olan İranlı ekip Saber Khosravi ve co-pilotu Hamed Majd, Yeşil Bursa Rallisi’nde R1-ST sınıfında ikinciliğe yerleşmelerinin ardından bu kez Fiesta R1T ile liderlik kazandılar ve podyumda kupalarını aldılar.

Castrol Ford Team Türkiye pilotları TOSFED Ralli Kupası’nı da domine ettiler

Aynı zamanda Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası‘na da puan veren rallide, FRC pilotları TOSFED Ralli Kupası’nı da domine ettiler.Castrol Ford Team Türkiye’den Levent Şapçılar-Deniz Gümüş birinciliği elde ederken Erdem İlbayli – Soner Cevik ikinciliğe yerleşti. Aynı takımdan Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı da üçüncü sırada yer aldı.

25 Haziran Cumartesi günü saat 16.42’den itibaren ESPARK önündeki finiş seremonisi ve ödül töreni ile tamamlanan Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’nin markalar birincisi yine Castrol Ford Team Türkiye olurken, Ford markası performansı, sağlamlığı ve ralli sporundaki köklü geçmişi ile bu yarışta da kayıt listesinde en çok tercih edilen otomobil markası olarak yer aldı.

Şampiyon pilot Murat Bostancı: “Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’ndeki sonuçlarımız ile hedefimize adım adım yaklaşıyoruz”

Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı, bu yıl özelinde pilot koçluğu yaparak takımın genç pilotlarıyla yakın bir çalışma temposunda yer alıyor. Takımın ilk gününden beri takım direktörlüğünü yapan Serdar Bostancı da yine takımın başında yer alıyor.

Uzun yıllar Türkiye’de ve Avrupa’da elde ettiği deneyimleri genç pilotlara aktaran Murat Bostancı, Türkiye Rallisi’nin üçüncü ayağı Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’ni gurur verici sonuçlarla tamamladıklarını belirtti. Bostancı, değerlendirmesinde şunları aktardı: “Türk ralli sporunda gençleri desteklemek için geçtiğimiz yıl daha da gençleşen ve 22 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, 25’inci sezonunda 15’inci şampiyonluğu hedefliyor. Eskişehir ETİ (ESOK) Rallisi’ndeki sonuçlarımız ile bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda aynı anda 20’nin üzerinde otomobil yarıştıran Castrol Ford Team Türkiye bu yıl, 2022 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, 2022 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu ve 2022 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu için yarışacak. Önümüzdeki etaplarda da genç pilotlarımızla beraber mücadelelerimizi sürdüreceğiz.”

2022 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

    • 30-31 Temmuz Kocaeli Rallisi (Toprak)
    • 17-18 Eylül İstanbul Rallisi (Toprak)
    • 15-16 Ekim Ege Rallisi (Asfalt)
    • 12-13 Kasım (Sonra Açıklanacak)

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.