Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladı

“Geleceğimizin teminatı Sevgili Gençler,

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere hitaben bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan İbrahim Sandıkçı, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun’da başlayan ve dillere destan bir zaferle sonuçlanan bu kutlu yürüyüşün 103. yıl dönümünü aynı heyecan ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Tarih göstermiştir ki, en zor şartlarda bile omuz omuza vererek kenetlenebilen aziz milletimiz, yedi düvelin çağlar boyunca süregelen kötü emelleri karşısında pes etmemiş, yılgınlık göstermemiş ve her türlü yokluğa rağmen canı pahasına direnmesini bilmiştir. Atalarımızın 103 yıl önce sergilemiş olduğu bu birlik ve beraberlik bilincine erişmiş gençlerimiz sayesinde hiçbir şer güç, milletimiz üzerinde sürdürdüğü emellerine ulaşamayacak ve devletimiz Allah’ın izniyle kıyamete kadar payidar olacaktır.

Gelecekte ülkemizin tarımdan sanayiye, sanattan eğitime, bilimden güvenliğe, spordan sağlığa kadar faaliyet gösterdiği tüm alanlarda söz sahibi olacaklar bugünün gençleri, yani sizlersiniz. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu ülkenin yönetimi yarın sizlere emanet edilecek ve geleceğimiz sizlerin elinde şekillenecektir.

Siz gençlere düşen görev, zamanı ve elinizdeki imkânları en iyi şekilde değerlendirip çalışmak; bilgiye ulaşmak; bu bilgiyi beceriye dönüştürerek geleceğe yön verecek değerler, ürünler ortaya koymaktır. Bunun için tek yol, okumak, araştırmak, gayret etmek, kendinizi her alanda yetiştirerek donanımlı hale gelmektir. Bugünün idarecileri olan bizlere düşen görev ise ülkemizin geleceğine yön verecek siz gençlerin en güzel şekilde yetişmesine katkı sağlamak ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda Canik Belediyesi olarak bizler, gençlerimize her türlü desteği sağlamaya özen gösteriyoruz. Siz gençlerimize yönelik eğitim, kültür, bilim, sanat ve spor alanlarında projeler üreterek gelecek adına kendinizi daha iyi keşfetmenize katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Milletimizin bağımsızlığı adına atılan ilk adımın, siz gençler adına bayram günü olarak ilan edilmesi gösteriyor ki, Türk milletinin bayramı sizin varlığınız, sizin dirliğiniz, sizin birliğinizle mümkün olacaktır. Siz bu milletin geleceğisiniz. Geçmişten gelen değerlerimiz siz gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşı’nda destanlaştırdığı gibi;

“Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın…

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.”

Bu duygu ve düşünce ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyor, 103 sene önce bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şanlı Türk ordusunu, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bağımsızlık mücadelesine malıyla, kanıyla, canıyla destek veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.