Çanakkale’de düğünde damada yağ, geline un takıldı

Çanakkale’de bir düğünde takılanlar sosyal medyada gündem oldu. Damada 2 litrelik Ayçiçek yağı, geline 5 kiloluk un takıldı.

ÇANAKKALE (İGFA)- Döviz kurlarının yükselmesiyle birlikte altına gelen zamlar da düğünlerde takı işlerini zorlaştırdı. Vatandaşın kara kara düşündüğü düğünlerde artık zamlanan ürünler takılmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda bir düğünde 5 litrelik yağ takılmasının ardından bir takı haberi de Çanakkale’den geldi. Çeyrek altın 1540 lira çeyrek yarısı olarak bilinen gram altın 1067 lira olurken, “Ne takacağız” sorularına cevap arayan bazı vatandaşlar, un ve yağ takısıyla çözüm buluyor. Düğünde damada 2 litre Ayçiçek yağı, geline 5 kiloluk un takan vatandaş, bu fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı. Toplamda 145 liralık takı takan vatandaş, “Gücüm bu kadarına yetiyor. En azından mutfak ihtiyaçlarını karşılamak istedim. Normalde çeyrek altın takmak isterdim ama çeyrek altın fiyatı malum. Bir düğünde çeyrek altın takarsam, benim ekonomimi yerle bir eder” dedi.

Damat ve geline takılan 2 litre ayçiçek yağı 85 lira, 5 kilo un 60 liradan satılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.